Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány sajtótájékoztatón beszélt a Luxemburg és Costa Rica elleni mérkőzésekre való felkészülésről.

– Fiola Attila és Guzmics Richárd biztosan kiesett a keretből. Még meg kell várnom az úton lévő játékosokat, őket le kell csekkolni, milyen állapotban vannak. Ezután döntöm el, hogy hívok-e be új játékost. Mivel a megszokott 20 helyett én már az elején kettővel több labdarúgót hívtam be, így meglátjuk majd, hogy szükség lesz-e extra játékosra. Néhány órát töltöttem együtt Leekensszel, több NB I-es meccsen is voltunk, sokat beszélgettünk. Az az elvárása, hogy avassam be mindenbe, a magyar futballba, a kultúrába.

– Izgalommal és a saját magam elvárásaival álltam neki a munkának. Nem féltem egy pillanatig sem. Folyamatosan néztem NB I-es mérkőzéseket, a játékosokkal pedig dolgoztam korábban együtt.

Némi izgatottság volt bennem, de ez pozitív. Nem lettem okosabb, szebb, nem akarom megmondani az igét, minden részlegnek megvan a specialitása, mindenkitől meg is hallgatom majd, mi a véleménye, amivel sikeresebbek lehetünk. Partnerek a játékosok, és kellően motiváltak.

Szélesi: “Gulácsit nem szögelhetem a gólvonalhoz” – exkluzív interjú a megbízott kapitánnyal


Németh Krisztián szerint a mostani két mérkőzés lehetőség is arra, hogy bizonyítsanak Georges Leekens szövetségi kapitánynak.

– Az utóbbi időszakban nem úgy sikerültek a meccsek, ahogy szerettük volna. Győzni szeretnénk, mindezt olyan játékkal, amit a közönség is elfogad. Szeretnénk visszaállítani azt a pozitív erőt, ami korábban volt, amikor mindenki egy irányba húzott. Minden játékos pozitívan beszélt a kapitányról, aki közvetlen, felkészült szakember. Ezt a két mérkőzést kell sikeresen hoznunk, ez a két találkozó pedig segítség is lehet. A kapitány úr az itt lévő játékosokhoz könnyebben nyúlhat.

Korcsmár Zsolt klubcsapatában betöltött szerepéről is nyilatkozott.

– Örülök, hogy olyan csapathoz szerződtem, ahol fontos feladataink vannak, és komoly célokért küzdünk. Legtöbbször a kezdőben kaptam helyet, érzem a bizalmat, ezt igyekszem meghálálni. Jó helyen állunk, a csapatunkban van elég potenciál, hogy a jó forma a szezon végéig kitartsunk. (…) Tudjuk, hogy válogatott szinten nincsenek könnyű ellenfelek, de mindkét meccsen nyerni akarunk. Nem ismerem az ellenfeleket, majd a következő pár napban felkészítenek minket. Minél olajozottabban szeretném, hogy működjön a gépezet. A társaság nagy része ismeri Szélesi Zoltánt, ismeri az elveit. Nagy dolgokat, nagy újdonságot mi sem várunk.