Továbbra is óvatosan fogalmaz állítólag az RB Leipzig védője, Willi Orban annak kapcsán, hogy melyik válogatottban játszhat a jövőben

Mint az rblive.de írja, a Bundesliga meglepetéscsapatának egyik alapembere “nem utasítaná vissza” a német nemzeti csapat esetleges meghívóját, ugyanakkor nem zárja ki azt sem, hogy a magyar vagy a lengyel válogatott tagja legyen majd.

A portál szerint nagyon úgy tűnik azonban, hogy hamarosan eldöntheti a 24 éves, magyar és lengyel felmenőkkel is rendelkező játékos, hogy melyik országot képviseli majd, akár már a 2018-as világbajnokságon.

Mint ismeretes, a korábbiakban többször is téma volt, és Bernd Storck is beszélt már arról, mekkora esély lehet Orban sikeres meghívására. A lipcseiek magyar másodedzője, Lőw Zsolt is próbálta már győzködni a védőt, hogy minket válasszon, de szerinte ehhez az is kell, hogy a német válogatottnál végül ne számoljanak vele komolyabban.

 

Maga Orban augusztusban így nyilatkozott a magyar válogatottról:

– Nem titok, hogy Bernd Storck felhívott és megkérdezte, hogyan állok a kérdéshez. Jó kis beszélgetésünk volt. Bár nincs határideje a döntésemnek, de sok időd sincs a labdarúgásban. Hamarosan el kell döntenem, mit akarok.

A játékos minőségét jól jelzi, hogy a bekk a Sportbild friss kimutatása szerint nem csak az RB Leipzig, de az egész Bundesliga legjobbja egy fontos mutatót tekintve: senki nem szerzett nála több labdát (214-et) a német topbajnokságban, a második helyezett (egyben csapattársa), Marvin Compper is “csak” 184-ig jutott.