Mint ismeretes, Fiola Attila ijesztő sérülést szenvedett az Ausztria elleni csoportmeccs második félidejében, egyrészt csúnyán aláfordult a bokája, illetve kapott egy rúgást is, és bár végül a meccs lefújásáig futballozott némi ápolást követően, kérdésessé vált a játéka a szombati, Izland elleni találkozón.

A Puskás Akadémia hátvédje a szerdai foglalkozásokon nem is tudott a csapattal edzeni, és bár a kezelések hatására lábadozik sérüléséből, kérdéses, ott lehet-e a pályán Marseille-ben.

Így viszont felmerülhet a kérdés: ki pótolja Fiolát a védelem jobb oldalán?

Storck elsőszámú választása a németek elleni felkészülési meccsen debütált meglepetésember, Bese Barnabás lehet, aki az MTK színeiben remek idényt zárt az NB I-ben, és akiben nem véletlenül bízott meg a beválogatásával a szövetségi kapitány. Bese az OTP Bank Liga egyetlen olyan mezőnyjátékosa volt az idényben, aki mind a 33 meccset végigjátszotta, és az egész magyar Eb-keretből az ő lábában van a legtöbb meccs, hiszen az U21-es válogatott meccsein is rendre a pályán volt. Viszont a felnőtt-válogatottban megszerzett tapasztalata egyelőre csak 10 perces a németek elleni meccsről, igaz, Nagy Ádám és Kleinheisler László példája óta tudjuk, hogy olyan sokat Storck az ilyesmire nem ad, és bátran nyúl a fiatalokhoz.

Nyerj pénzt a német és az angol válogatottal: fogadj remek szorzókkal – kattints!

Érdekesség, hogy a kerethirdetés előtt Storck sokat vacillált Gyurcsó és Bese között, végül az MTK játékosa mellett döntött. Többen nem értették, hogy a Lengyelországban jó formában játszó szélső végül miért maradt le az Eb-ről, most viszont hatványozottan jó döntésnek tűnik, hiszen Bese megfelelően pótolhatja a sérült Fiolát, míg Gyurcsóval ezt a problémát nem oldhatná meg a szövetségi kapitány.

Ugyancsak felmerülhet Lovrencsics Gergő bevetése a védelem jobb oldalán, ám kérdés, ő bevethető állapotban lesz-e szombatra. A Lech Poznantól távozó és a Ferencváros által kinézett szélső. Információink szerint nagyobb esély mutatkozik arra, hogy a játékos a harmadik, Portugália elleni csoportmeccsünkre játékra alkalmas állapotba, egyelőre futóedzéseket végzett, a labdával mától kezdhet el komolyabban tréningezni.

A csakfoci.hu az új Fiat Tipoval utazik az Eb-n!