A Maisfutebol értesülései szerint a korábban többek között a Videoton edzőjeként is dolgozó Paoulo Sousa lehet a lengyel válogatott új szövetségi kapitánya. A lap szerint az 50 éves portugál szakember előrehaladott tárgyalásokat folytat a helyi szövetség képviselőivel, miután Jerzy Brzeczek hét eleji távozása után megüresedett a lengyel kispad – jelenleg az utódlás kérdése nyitott.

Sousa edzői pályafutását a portugál válogatott segédedzőjeként kezdte, majd irányította a QPR-t, a Swansea-t, a Leicestert, a Videotont, a Maccabi Tel-Avivot és a Baselt, a Fiorentina után megfordult a kínai Tiencsin Csüancsien csapatánál, legutóbb pedig a francia első osztályú Bordeaux-nál dolgozott a tavaly júliusban bekövetkezett távozásáig. A fehérváriakkal NB I-es ezüstérmet, illetve a klub történetének első Európa Liga-szereplését ünnepelhette.

Massimo Carrera is jelölt

A meczyki.pl értesülései szerint a lengyel válogatott új szövetségi kapitányát csütörtökön sajtótájékoztató keretében jelentik be. Lehetséges jelöltként az olasz Massimo Carrerát is említik, aki legutóbb a görög AEK Athén együttesét irányította, de megfordult a Szpartak Moszkvánál, és Antonio Conte segítője volt a Juventusnál, majd az olasz válogatottnál is dolgozott.

A lap szerint nagy valószínűséggel külföldről érkezik az új lengyel szövetségi kapitány, a szerződést a lengyel szövetséggel már aláírták, és semmi akadálya nincs az új szakember csütörtöki bejelentését illetően.

A leendő kapitány szerződése a 2022-es vb-selejtezőkör végéig, azaz ez év végéig szólna, valamint Zbigniew Boniek elnök hivatali ideje is lejár. Az új elnök maga dönthet (majd) a szövetségi kapitány jövőjéről.

Brzeczek játékos-pályafutása során hazáján kívül Ausztriában és Izraelben is megfordult korábbi középpályás kivezette a lengyeleket a 2020-as Európa-bajnokságra, amelyet a koronavírus-járvány miatt tavalyról idénre halasztottak.

A lengyel válogatott Magyarországgal, Angliával, Albániával, Andorrával és San Marinóval került egy csoportba a 2022-es katari vb európai selejtezőjében.

Brzeczek 2018 augusztusa óta irányította a lengyel nemzeti együttest, amely a vezetésével 24 mérkőzésen 12 győzelmet és öt döntetlent ért el, hét alkalommal pedig vereséget szenvedett.

Rossi arról, miért Szalai a center: “Balogh magas, de..; Eppel nincs olyan állapotban, Novothny nem játszik”