Sigér Dávid:Az járt a fejemben, hogy úristen, elértem ezt is… Olyan óriási dolgok történnek velem, hogy igazából ezt nem is egyszerű feldolgozni, de ezért is dolgoztam mindig és úgy érzem, megérdemlem, nem véletlenül érem el ezeket. Nagyon nagy megtiszteltetés volt magamra húzni a magyar válogatott mezét. Hallottam, hogy én voltam az ezredik válogatott játékosa a nemzeti csapatnak, jelezték nekem a félidőben, amikor beállni készültem. Örülök, hogy bemutatkozhattam, de az eredmény miatt nem felhőtlen az örömöm. Nagyszerű érzés volt Magyarország legjobbjaival egyszerre a pályán lenni, de egy kis hiányérzetem van az eredmény miatt. A legfontosabb azonban az, hogy a hétfői, szlovákok elleni Eb-selejtező jó eredménnyel záruljon. Nagy jelentőséggel bír, hogy nemzetközi meccseket is játszhassak és egyre több rutinra tegyek szert ezeken a mérkőzéseken, hiszen akkor a nemzeti csapatban is jobban számításba jöhetek, mert ebben van még lemaradásom a többiekkel szemben. Érzem, mekkora az érdeklődés és azt is, milyen hatalmas lehetőség előtt állunk. Ami kb. egy héttel ezelőtt klubszinten történt az életemben, most az hihetetlen, hogy a nemzeti csapatban is megismétlődhet. Persze még nem lenne 100 %, hogy kijutnánk az Eb-re, de óriási lépést tennénk.

Bese Barnabás:Egyáltalán nem kezeltük úgy a meccset, hogy ne lenne fontos. Főleg mi, azok a játékosok, akik kevesebb szerephez jutottunk mostanában. Sajnos az eredmény nem úgy sikerült, de örülök, hogy növelhettem a játékperceimet. Nem csak ez az egy meccs van a bizonyításra, de ez most sajnos nem sikerült jól. Taktikai elemeket próbálgattunk, a labdakihozatallal az első félidőben néhány szép támadást tudtunk vezetni, ha szerencsénk van, akkor még több gólt rúghattunk volna. Fontos, hogy a mai vereség egyáltalán ne nyomja rá a bélyegét a következő napokra.

Bese végigjátszotta a csütörtök esti összecsapást. Fotó: www.mlsz.hu

Holman Dávid:Nem nagyon játszottunk még ilyen formációban, mindenki megmutathatta magát. Nehéz mérkőzés volt, a mester biztosan ki fogja elemezni, kire számíthat a jövőben. Mindenkiben kell legyen önkritika, úgyhogy ezt a játékosoknak magukban kell elrendezni. Senki sem szeret veszíteni, főleg nem címeres mezben, de nem szabad lesütött fejjel járkálnunk, hiszen az év mérkőzése jön hétfőn, ezért kell minél gyorsabban összeszedni és odatenni magunkat.

Ferenczi János: – Készültem a bemutatkozásra, és egy álmom vált valóra, azonban sem a meccsel, sem a teljesítményemmel nem vagyok elégedett. Sajnos sok labda ment el, ebben mindenképpen javulnom kell. Lehet, picit idegesebb voltam a kelleténél, de alapból a játékkal nem volt baj. A szlovákok elleni Eb-selejtezőn viszont mindenképpen győzni szeretnénk hazai pályán. Óriási a tét, de az egész ország mellettünk áll, szerencsére a csapatösszhang nagyon jó, pozitívan állunk a meccshez, mert egy karnyújtásnyira van az Eb.

(m4sport.hu)

Rossi: „Ilyen hibákat egyszerűen nem fogadunk el” – egyértelmű válaszokat kapott a kapitány