Mint ismert, az európai vb-selejtezők I csoportjának 8. fordulójában a magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott kedd este. Sallai Roland a nyolcadik magyar játékos volt, aki címeres mezben gólt szerzett a Wembley Stadiumban. A lefújás utáni a mieink gólszerzője értékelte a látottakat.

Nagy jó érzés (hogy gólt szereztem), de azt hiszem sokkal fontosabb az, amit csapatként nyújtottunk, hogy egy gödörből egy kicsit ki tudtunk lábalni. Jó eredményt értünk el, de azt gondolom, ez még mindig nem a realitás, játékban még sokat kell fejlődnünk, de ha ezt az alázatot és fegyelmezettséget tudjuk tartani a következő mérkőzésekre, akkor jó úton járunk – kezdte Sallai Roland az M4 Sport kamerái előtt.Az előző mérkőzéseken (az albánok ellen) kicsit hiányzott az említett fegyelmezettség és alázat, most viszont beleadtunk apait-anyait, szívünket és a lelkünket kitettük a pályára. Nagyon örülünk, hogy el tudtunk hozni innen egy pontot, készülünk a következő két mérkőzésre. Tartanunk kell a fegyelmet, be kell tartanunk a taktikai utasításokat a kapitánytól. Ezt kell követni és akkor ilyen eredményekre lehetünk képesek.

Sallai korábban már kihagyott büntetőt, így külön bátorság kellett ahhoz, hogy kedden este odaálljon és ilyen magabiztosan értékesítse.

Éreztem magamban kellő önbizalmat. A múltkor kihagytam a büntetőt, úgyhogy most szerettem volna javítani, örülök, hogy így sikerült – mondta az értékesített, pontot érő büntetőjéről a Freiburg magyar válogatott támadója.

Angol-magyar: Vizsgálatot indított a FIFA a lelátói balhéról, újabb zártkapus meccset kaphatunk – közlemény