Szalai Ádám jövője már hónapok óta nyitott kérdésnek számít a nemzetközi sportsajtóban. A magyar válogatott csatár szerződésének hosszával kapcsolatban nem látott napvilágot hivatalos tájékoztatás, és bár a német média biztosra vette, hogy Szalai kontraktusa 2019. júniusában jár le a Hoffenheimnél, a Kicker megkeresésére a támadó annak a lehetőségét is felvetette, hogy valójában hosszabb távú megállapodásról van szó közte és klubja között.

A Bild májusi értesülései szerint

Szalai szerződése valóban 2019-ig volt érvényes, ám klubjának opciós joga volt annak egy évvel történő meghosszabbítására, amit le is hívtak.

Bár hivatalos megerősítést ez a hír sem nyert, a Transfermarkt is ezt az információt tekinti mérvadónak.

A német lap ugyanakkor kiemelte, Julian Nagelsmann vezetőedző távozása miatt korántsem biztos a csatár maradása, sokkal inkább üzleti fogásról lehet szó, hiszen a Hoffenheim pénzért szeretné elengedni egykori rekordigazolását.

Szalai legkitartóbb kérőjének a négyszeres Süper Lig-győztes Trabzonspor tűnt, és egybehangzó török sajtóértesülések szerint a klubot nem tántorította el a hosszabbítás sem, hiszen

szombaton 1,2 millió eurós ajánlatot tettek a 31 éves támadóért, ami viszonylag közel áll a Hoffenheim által megkövetelt 1,5 millió euróhoz.

Szalai Ádám ügynöke, Oliver Fischer az Azerbajdzsán és Wales elleni Eb-selejtezők előtt úgy fogalmazott, egyelőre “nem téma” ügyfele Törökországba igazolása, a magyar futballista esetleges nyári klubváltását azonban nem zárta ki.