Mint arról beszámoltunk, a Szlovákia elleni, 2-1-re elveszített Eb-selejtező után Marco Rossi a játékvezetőt is elővette vitatott ítéletei miatt nyilatkozatában, sőt, rögtön a lefújást követően személyesen is számon kérte a spanyol bírót, Antonio Miguel Mateu Lahozt, Dzsudzsák Balázs csapatkapitány, illetve a szövetségi kapitány stábjának tagjai igyekeztek csitítani az olasz szakembert.

Egy nappal a mérkőzés után Marco Rossi már higgadtabban, közösségi oldalain is értékelte a történteket, de már előre is tekintett a tréner.

“Elvesztettünk egy meccset. Elveszítettünk három értékes pontot. Azonban nem veszítettük el a háborút, és még három meccs áll előttünk.

Mérges vagyok. Ahogyan Ti is, azt hiszem, és megértem a szurkolók nézőpontját.

Nagyon alaposan készültünk a mérkőzésre, de néha a sorsnak más tervei vannak velünk. Elfogadom a vereségünket. Jelenleg ez az egyetlen, amit tehetünk. Soha nem kerestem kifogásokat, és most sem fogok.

Szerény véleményem szerint a korábbi meccseinkhez hasonlóan jól játszottunk, de bizonyos okokból kifolyólag most nem jártunk sikerrel. De ez rendben van. Megtanuljuk a leckét. Hiszek ebben a projektben, és a csapatommal, a játékosaimmal együtt a legvégsőkig fogunk küzdeni.

Soha nem fogok akadályt jelenteni ennek az országnak, sem senkinek, és amennyiben egy bizonyos ponton valaki nem lesz megelégedve velem, vagy a munkámmal, biztosíthatom róla, az a legkevesebb, hogy utolsóként hagyom el a hajót. Most nem adhatjuk fel. És nem is fogjuk

Hajrá magyarok!” – olvasható Rossi magyarra fordított üzenete a Facebookon és az Instagramon is.

Elvesztettünk egy meccset. Elveszítettünk három értékes pontot.Azonban nem veszítettük el a háborút, és még három meccs…

Közzétette: Marco Rossi – 2019. szeptember 10., kedd

Válogatott: “Szomorú, hogy szlovák emberek a magyaroknak szurkoltak”; Dzsudzsák és Szalai sokat fetrengett – szlovák lapszemle