Marco Rossi szövetségi kapitány és Dzsudzsák Balázs a szokásos eseményre számított, ám az ajtón belépve nem újságírók ültek a kérdezők székeiben. Ezúttal meglepetésvendégek tehették fel kérdéseiket a válogatottal kapcsolatban, ezekből szemezgettünk néhányat.

Nem iszok alkoholt, nem szeretem a sört – kezdte Dzsudzsák Balázs hatalmas mosollyal a szája szélén, majd elismerte,  akaratlanul káromkodik meccs közben. – Sajnos nem vagyok rá büszke, de azért néha kicsúszik a számon. Nyilván azért próbálom olyan keretek között tartani, ami nem túl látványos, és mint ti, komoly kérdésfeltevők ne halljátok.

A 32 éves szélsőt arról is megkérdezték, kiskorában mennyit dekázott, az Eb-selejtezőn elért három győzelem közül melyiket tartja a legfontosabbnak, illetve vakszolja-e még a haját.

Változó volt. Ahogy folyamatosan nőttem fel, egyre jobb lett a technikám. Sohasem számoltam, sosem szerettem ezt a feladatot, így számban nem tudom megmondani (…) Mind a három mérkőzés nagyon fontos volt, de nem tudnék egyet sem kiemelni közülük. A hétfői talán az lenne, ha sikerrel vesszük, akkor azt tudnám kiemelni majd (…) Mostmár csak vakszolom, régen zseléztem – fogalmazott az al-Ittihad Kalba légiósa.

Végül elmondta, szerinte mi a siker titka.

A siker több tényezőből áll. A legfontosabb az alázat, valamint az, hogy az ember helyén tudja kezelni a már elért sikereket, de ezekért nagyon sokat kell dolgozni. Mind a focipályán és azon kívül is.

Rengeteg lemondással, gyakorlással jár, ha valaki sikeres szeretne lenni. Ha ezeket betartja az ember és folyamatosan szem előtt tartja, akkor karrierje előtt és közben is lehet sikeres. Addig is sok dolgot kell megélni.

Gyerekszáj: apró „újságírók” jártak Telkiben

Mint minden mérkőzés előtt, a montenegrói felkészülési találkozót megelőzően is sajtótájékoztatót tartottunk Telkiben, amin ezúttal Marco Rossi és Dzsudzsák Balázs vett részt. A szövetségi kapitány és a válogatott labdarúgó a szokásos eseményre számított, ám az ajtón belépve nem újságírók ültek a kérdezők székeiben… Ezúttal meglepetésvendégek tehették fel kérdéseiket a válogatottal kapcsolatban! Te mit kérdeznél?

Közzétette: MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség – 2019. szeptember 4., szerda

 

Az “apró újságírók” néhány kérdést Marco Rossi szövetségi kapitánynak is feltettek.

Sajnos ez nem annyira rajtam múlott, muszáj volt úgy dönteni, hogy teljesen kopaszra vágjam – jelentette ki mosolyogva az olasz szakember, aki reméli, a szlovákok ellen sikerül kidolgoznia a győztes taktikát.

Az 54 éves szakvezető elárulta azt is, lesz-e a magyarok között olyan játékos, mint Puskás Ferenc volt.

Sok nagyon ügyes játékosunk van, vannak köztük fiatalabbak és olyanok is, akik már kevésbé fiatalok. Azonban úgy hiszem, hogy Puskáshoz felérni nem lesz egyszerű dolog, mert Puskás nem csak a magyar labdarúgásban, hanem nemzetközi szinten is minden idők egyik legnagyobb játékosa volt.

Végezetül a “szupererejének” titkát is felfedte.

a Hajamban van a “szupererőm” – tette hozzá.

A magyar válogatottra kulcsfontosságú Eb-selejtező vár jövő hétfőn a szlovákok ellen, de előtte egy felkészülési meccsen is pályára lép a csapat csütörtökön este Podgoricában, a házigazda Montenegró legjobbjai ellen.

Magyar-szlovák: “Számunkra ez egy döntő” – Kalmár szerint így célozható meg a győzelem