Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a Dunaszerdahely és a magyar válogatott játékosa, Kalmár Zsolt térdműtéten esett át augusztus közepén, miután a középpályás már hónapok óta a térdszalagok krónikus gyulladásával küszködött, s több szakember is egyetértett abban, hogy az operáció lesz a legjobb megoldás.

Az akkori orvosi szakvélemény szerint Kalmárra nagyjából négytől hat hétig terjedő kihagyás vár, vagyis már akkor kiderült, hogy csak szeptember végén térhet vissza a pályákra, így kihagyja a Montenegró és a Szlovákia elleni válogatott mérkőzéseket.

A rehabilitációt Győrben csinálom délelőttönként, délután Dunaszerdahelyen edzek, ha minden jól alakul, akkor szeptember végén vissza tudok térni a pályára – árulta el a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában Kalmár, aki úgy érzi, lassan eljön dunaszerdahelyi csapattársa, a Slovan ellen 5–2-re megnyert rangadón remeklő Vida Krisztopher ideje és a jövőben oszlopos tagja lehet a válogatottnak.

Kalmár hozzátette, beszélt a válogatott csapattársakkal, úgy tapasztalta, pozitív a hangulat a keretben, hiszen mindenki örül, ha magára húzhatja a címeres mezt.

– Ha ugyanolyan keményen és alázatosan játszunk, mint az utóbbi meccseken, főleg hazai pályán, akkor és a közönség is mellettünk áll, akkor sikeresen szerepelhetünk Szlovákia ellen is, de óriási munkát kell beletenni, hiszen tudjuk, hogy ellenfelünk milyen minőséget képvisel, azonban csapatmunkával és taktikai fegyelmezettséggel megcélozhatunk egy újabb hazai győzelmet.

Számunkra ez egy döntő, remélem, minden úgy alakul majd, ahogyan azt Marco Rossi eltervezi

– nyilatkozta a 15-szörös válogatott középpályás.

Kalmár a mostani szlovák keretből kiemelte korábbi győri csapatársát, a márciusi mérkőzéssel ellentétben ezúttal meghívót kapó Bénes Lászlót, a Borussia Mönchengladbach 21 éves támadóját.

– Ő az egyik, aki szervezheti a játékot és van benne kreativitás, de ugyanarra a csapatra kell felkészülni, amellyel márciusban találkoztunk és arra, hogy ne kövessük el az akkori hibákat újra.

Kalmár hozzátette, a Montenegró elleni felkészülési mérkőzést a tévén keresztül követi majd, de Szlovákia elleni Eb-selejtezőn már a Groupama Arénában szurkolna a csapatnak.

Válogatott: Szavazd meg Rossi Montenegró elleni kezdőcsapatát!