Mint ismeretes, kedden kisorsolták a Nemzetek Ligája második kiírásának csoportbeosztását, és Magyarország a B-osztály III. csopoortjában találkozik majd Oroszországgal, Szerbiával és Törökországgal.

Az elsőre igen keménynek tűnő beosztás láttán Marco Rossi szövetségi kapitány sem repesett az örömtől.

Számunkra természetesen most a március végén esedékes mérkőzések a meghatározók, hiszen azokon vívhatjuk ki az Európa-bajnoki szereplést, a Nemzetek Ligája második kiírása még a jövőt jelenti – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Rossi a sorsolás után.

Ami a sorsolást illeti, nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak mellénk. Ha csak azt nézzük, hogy a harmadik kalapból az Eb-résztvevő Törökországot kaptuk, ez önmagában sokat elmond a csoport erősségéről.

Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B ligában is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez, ezért pozitívan állok az őszi mérkőzésekhez, és várom az összecsapásokat – tette hozzá.

Ezzel a képpel reagáltak a magyar ultrák a Nemzetek Ligája-ellenfelekre – kattints!

A Nemzetek Ligája B-osztályának csoportjai:

I. csoport: Ausztria, Norvégia, Észak-Írország, Románia

II. csoport: Csehország, Skócia, Szlovákia, Izrael

III. csoport: Oroszország, Szerbia, Törökország, MAGYARORSZÁG

IV. csoport: Wales, Finnország, Írország, Bulgária

A csoportgyőztesek egy osztállyal feljebb lépnek, a csoportutolsók pedig kiesnek.

A sorozat első fordulóját 2020. szeptember 3. és 5. között rendezik meg. A mérkőzések 18:00 és 20:45 órakor kezdődnek majd, de a hétvégén játszó csapatoknál 15:00-ás kezdés is előfordulhat.

A további osztályok és csoportok itt – kattints!