– Az elkövetett hibáink miatt elvesztettük a lehetőséget a vb-kvalifikációra, így most már a jövőre kell készülnünk. Ezt a célunkat tükrözi az utolsó két selejtezőre összeállított keretünk is. Néhány játékost, elsődlegesen Balogh Botondot és Kiss Tamást azért hívtam be, mert szeretnék rájuk számítani a későbbiekben is. Bízom benne, hogy az ő meghívásuk motiváció lesz a többi fiatal számára, akik így jobban fognak teljesíteni klubjaikban is – kezdte Marco Rossi a San Marino elleni, pénteki vb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatót.

– Konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan építsük a jövő csapatát – idézi a kapitányt az mlsz.hu. – Igyekszünk az ideális jelöltekkel feltölteni azokat a posztokat, ahol még hiányoznak minőségi játékosok. De nem csupán fiatal, hanem tehetséges játékosokat keresünk.

Legközelebb márciusban lesznek felkészülési mérkőzéseink, amikből már levonhatunk következtetéseket a Nemzetek Ligája találkozókra, ahol ismét top csapatok lesznek az ellenfeleink.

– Ennek tudatában kell San Marino ellen is játszanunk, ami egy könnyebb mérkőzésnek ígérkezik, de csak akkor valósulhat meg a papírforma, ha elejétől a végéig koncentrálunk és tartjuk magunkat a megbeszélt taktikához – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Rossi több játékosára nem számíthat a mostani két mérkőzésen: Gulácsi Péter, Willi Orbán, Bolla Bendegúz és Kleinheisler László sérülés miatt nem állhat a rendelkezésére, míg Sallói Dánielt, a Kansas City támadóját amerikai klubja nem engedte el.

A szövetségi kapitány elmondta: Gulácsi hiányában Dibusz Dénes áll majd a kapuban, elől pedig pénteken biztosan a kezdőben kap lehetőséget Szalai Ádám.

A lehetséges távozását firtató kérdésekről szólva Marco Rossi kifejtette: folytatni szeretné a munkáját a válogatott élén, nagy öröm számára, hogy élvezi a szurkolók és Csányi Sándor MLSZ-elnök bizalmát.

Az MLSZ nyomatékos kérése a lengyel-magyar vb-selejtezővel kapcsolatban

Lang Ádám is beszélt a mérkőzésről.

– Egyértelmű célunk, hogy meggyőző és domináns játékkal múljuk felül az ellenfelet. Ehhez átbeszéltük, hogy mit kell tennünk, de az a legfontosabb, hogy mindenki fókuszált legyen. Az elmúlt időszakban nagyon jó közösség jött össze, emberileg és szakmailag is remek egyéniségekből áll a válogatott. Szeretnénk ezt a pályán is megmutatni, és szépen szeretnénk zárni a vb-selejtezőket – fogalmazott az Omonia Nikosia védője, aki újságírói felvetésre azt is hozzátette, hogy ő is szívesen megszerezné holnap második válogatott gólját.

– Két különböző mérkőzés lesz a San Marino és a Lengyelország elleni. A lengyelek ellen megint egy nagyon erős ellenfél ellen játszhatunk és Varsóban bizonyíthatjuk, hogy remek csapatok ellen is jó játékkal tudunk előrukkolni. Ezt a két találkozót arra kell használni, hogy tovább építkezzünk, még jobb csapattá váljunk, hogy a következő sorozatnak még jobb esélyekkel vágjunk neki.

A Magyarország – San Marino mérkőzés pénteken 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.