Az átigazolási ügyekben jól értesült olasz újságíró, Gianluca Di Marzio honlapja, a gianlucadimarzio.com számolt be arról vasárnap, hogy Marco Rossi egyre komolyabb nevet szerez magának a nemzetközi futballban, ennek köszönhetően több helyen is felfigyeltek már a magyar válogatott szövetség kapitányára.

A portál szerint a kínai élvonalból és az Arab Emírségekből, azaz két, anyagilag stabil lábakon álló bajnokságból is érdeklődnek az olasz szakember iránt.

Kiemelik, hogy Rossi a Honvéddal megszerzett bajnoki címével, majd a dunaszerdahelyi DAC-cal elért történelmi dobogós helyezéssel alapozta meg jó hírét, de különösen az utóbbi hónapokban, a magyar nemzeti csapattal elért eredményei miatt figyeltek fel rá Ázsiában. A vb-ezüstérmes horvátok, illetve a walesiek elleni győztes Eb-selejtező miatt egyre kelendőbb lehet az 54 éves edző a portál szerint, amely úgy tudja, lehet majd esélye arra Rossinak, hogy ismét klubedzőnek álljon.

Ugyanakkor Rossi többször is kijelentette, hogy jól érzi magát Magyarországon, amelyre, mint második hazájaként tekint, és mivel a válogatott jó úton jár afelé, hogy akár kijusson a részben hazai rendezésű, 2020-as Európa-bajnokságra, az olasz tréner egyelőre aligha hagyná félbe – a kecsegtető anyagi lehetőségek ellenére – itteni munkáját.

Rossi irányításával tíz tétmérkőzést játszott a nemzeti együttes az elmúlt szűk egy évben: a mérleg hat győzelem, egy döntetlen és három vereség, Magyarország pedig jelenleg vezeti Eb-selejtező csoportját.

A Fradi és a Fehérvár is Franciaországból igazolna: 5 millió eurót ér a két kiszemelt – sajtóhír