Az Andorra elleni meccset követő három hétben nem láttunk kimagasló teljesítményeket az NB I-ben, vagy egyéb bajnokságokban, ahol magyar játékos szerepel. Nem éreztem különösebb okot arra, hogy nagyon megváltozzon a keret összetétele – kezdte Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport Góól!2 című műsorában, majd a három visszatérőről is szót ejtett.

Nagy Zsolt egy remek megoldás a védelem baloldalának megerősítésére. Úgy érzem, most jött el a pillanat, hogy újabb meghívót kapjon. Rengeteget tisztázott az idei szezonban, sokkal kevesebb hibát vét. Megvan az ereje, a sebessége és az agresszivitása is. Remélem, bizonyítja, hogy ez volt a legmegfelelőbb pillanat a visszahívására. Vécsei Bálintot már régről ismerem. Sokat játszott külföldön, majd visszatért Magyarországra a Ferencvárosba. Az elmúlt időszakban úgy láttuk, remekül teljesített. Volt egy kisebb sérülése is, de most rendben van, így ő is megérdemelte a meghívót. Elől is van visszatérőnk Holender Filip személyében Szalai Ádám kiesése miatt. Természeten ők ketten más karakterek, de szerencsétlenségünkre a befejezőcsatár pozícióban nem állunk jól nemzetközi szinten. Legalábbis nekem ez a véleményem, így nincs túl sok választásom ezen a téren. Tisztában vagyunk vele, hogy Ádám 34 éves lesz. Attól függően, hogy milyen formában lesz és mennyire kerülik el a sérülések, vele oldjuk meg a kilences pozíciót. Ha Ádám kiesik, találni kell egy másik megoldást.

Rossi hozzátette, nemcsak egy, hanem több befejező csatárnak is szüksége lenne a válogatottnak.

Egy válogatottnak egyszerűen szüksége van ilyen játékosra ebben a pozícióban. Sőt, nem is egyre, hanem többre, hiszen több nemzeti tizenegynek is van második vagy harmadik opciója. Az egyszerűség kedvéért nézzük meg a lengyeleket. A legutóbbi kerethirdetésnél nem kapott meghívót Milik és Piatek. erre azt tudom mondani, nagy szeretettel várjuk őket (nevet). Nekünk sajnos jelen pillanatban nincsenek ilyen opcióink.

A szövetségi kapitány úgy gondolja, a magyar válogatott Albániával lesz nagy harcban a harmadik helyért a vb-selejtezőkön.

A legfontosabb mérkőzés most Albánia ellen vár ránk. Az az igazság, hogyha nem nyerünk, kevés lehetőségünk lesz kvalifikálni a tornára. Mindenki emlékezhet, mit mondtam a sorsolás után: azt, hogy az első hely az angoloké, a második talán a lengyeleké és utána a harmadik pozícióért nagy harc lesz majd köztünk és az albánok között. Nézzük csak meg, Albániának 11-12 játékosa játszik a topligákban. Igen, a topligákban. És nálunk mekkora ez a szám? Öt, vagyis most csak négy Ádám kiesésével.

Rossi nem ragaszkodik a válogatott kispadjához: “Hiába keresek olyan klasszikus középső csatárt, mint Szalai, nem találok” – új játékosokat honosíthatunk