A horvát élvonalban szereplő Hajduk Split hátvédje, Lovrencsics Gergő a jövőben kizárólag csak a klubcsapatában kíván pályára lépni, és többet nem ölti magára a magyar mezt – jelentette be az MLSZ hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban.

– Pályafutásom fontos pontja érkezett el. Aki ismer, tudja, az a típusú játékos vagyok, aki mindig százszázalékot szeretne nyújtani. Most 33 évesen viszont úgy érzem, hogy nem mindig vagyok erre képes két fronton. Ezért, bár nehéz volt, de úgy döntöttem, hogy a magyar válogatottban átadom a helyem a fiataloknak, vagyis nem lépek pályára többet a nemzeti csapatban. Életem egyik legnagyobb büszkesége az a 44 alkalom, amikor magamra ölthettem a címeres mezt, a két Eb-szereplés, amiről mindig mesélni fogok a családtagjaimnak, akik szintén fontos szerepet játszottak a döntésem meghozatalában. Marco Rossinak és a korábbi szövetségi kapitányoknak, stábtagoknak, akikkel együtt dolgozhattam roppant hálás vagyok. Nem is beszélve rólatok, szurkolókról, akikkel közösen élhettük át a már említett két Eb-szereplést és felejthetetlen élményeket szerezhettünk. Sok sikert kívánok a csapatnak, a szövetségi kapitánynak, és Nektek, szurkolóknak, akik táborát mostantól én is erősítem a válogatott mérkőzéseken.

Lovrencsics a magyar válogatottban 2013 június 6-án, a Kuwait ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen debütálhatott Egervári Sándor szövetségi kapitány irányítása alatt. Összesen 44-szer ölthette magára a címeres mezt, egy gólt és ugyanennyi gólpasszt jegyzett, tagja volt a franciaországi Európa-bajnokságon csoportgyőztes csapatnak, valamint a részben hazai rendezésű Eb-n is pályára léphetett mindhárom csoportmérkőzésen.

Legutóbb Németország ellen játszott, azóta a klubjában elszenvedett sérülése miatt nem kapott meghívót Marco Rossitól a szeptemberi és az októberi vb-selejtezőkre.

Lovrencsics: “Fájt nagyon ez a döntés, de elfogadtam” – interjú a Fradiról, a magyar foci Zrínyijéről és a kellemetlen üzenetekről