Az angolok elleni négygólos vereséget követően így értékelte a vb-selejtezőt az M4 Sporton a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

– Fantasztikusak voltak a szurkolók, de sajnos mi nem voltunk képesek visszaadni nekik azt, amit két Eb-meccsen sikerült a nyáron. Tudtuk, ahhoz, hogy ilyen csapat ellen pontot szerezzünk, tökéletes meccset kell produkálnunk, ami nem történt meg, különösen az első kapott gólt követően. Az első játékrészben jól védekeztünk, nem engedtünk esélyt az ellenfélnek, talán egy kaput eltaláló lövésük volt, de a másodikban, miután megkaptuk az első gólt, onnantól elveszítettük a labdákat és a távolságokat, és ez elég sok problémát okozott nekünk. A különbség óriási a két csapat között, hatalmas a távolság, és ha ilyen hibákat követünk el, akkor ilyen gólokat kapunk. Nagyon csalódott vagyok, nem lehet ilyen gólokat kapni… A második félidőben próbáltunk veszélyesebbek lenni elől, többet megtartani a labdát, de sajnos két vagy három helyzetben elveszítettük azokat. Az első három gólnál nálunk volt a labda, elveszítettük a labdát és utána találtak be. Nagyon agresszívek voltak az angolok, nem engedték, hogy kihozzuk a labdát hátulról. Ahogyan mindig, én vagyok az, aki kiválasztom a játékosokat, aki a pályára teszi a játékosokat, úgyhogy

a minőségbeli különbség ellenére én vagyok a fő felelős a vereség miatt, mint mindig.

Tudtuk a meccset megelőzően, hogy a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy jó helyezést érjünk el a végén ebben a csoportban. Meglátjuk majd azt is, mi lesz a Nemzetek Ligájával és az ott elérhető rájátszással, de nehéz most arra gondolni, hogy a második helyre is odaérhetünk a csoportban egy ilyen meccs után. Most már az albánokra kell koncentrálni és meglátjuk, mi lesz a következő meccseken.

Magyar-angol: Egy félidőt bírtunk az Eb-ezüstérmes ellen, a szünet után jött a kiütéses vereség – videók