Mint ismert, hétfő este eldőlt, hogy a magyar válogatott Angliával, Lengyelországgal, Albániával, Andorrával és San Marinóval került egy csoportba a 2022-es katari világbajnokság selejtezős csoportjaiban. Marco Rossi szövetségi kapitány ezt követően a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalának adott gyorsértékelést.

– Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a sorsolásoknál általában nincs szerencsém, bár tény, hogy kerülhettünk volna nehezebb csoportba is – adott gyorsértékelést a sorsolást követően Marco Rossi szövetségi kapitány. – Szerintem közepesen nehéz hatos tagjai lettünk.

A csoportnak egyébként érdekessége, hogy három olasz szövetségi kapitány által irányított válogatott is szerepel benne.

Bár mindkét nálunk erősebb csoportellenfelünk csak a harmadik lett Nemzetek Ligája csoportjában, ez nem szabad, hogy megtévesszen minket, hiszen a legutóbbi vb-n elődöntős angolok jelenleg negyedikek a világranglistán, míg a lengyelek a 19. helyen állnak, ráadásul náluk játszik Lewandowski, aki az egy vb-selejtezősorozatban szerzett legtöbb gól csúcstartója 16 találattal. Albánia szerintem a negyedik kalap erősebb csapatai közé tartozik. Andorra a 151., San Marino pedig az első 200-ban sincs, ugyanakkor pont Andorra kapcsán emlékezhetünk, hogy ezek a kis csapatok borzasztó veszélyesek tudnak lenni, ha nem vesszük őket elég komolyan. Ezúttal sem mi vagyunk a csoportunk favoritjai, azonban az elmúlt hónapokban többször is sikerült felborítanunk a papírformát, és most is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy erre ismét képesek legyünk! – mondta Marco Rossi.

– Márciusban is három meccset fogunk játszani, mint ahogyan a legutóbbi két összetartás alkalmával, így már pontosan tudjuk, milyen kemény lejátszani 3 mérkőzést hat nap alatt – folytatta Rossi, ezúttal már az MLSZ Instagram-oldalának élő adásában.

Jobb lenne, ha az erősebb ellenfelek ellen tudnánk kezdeni és utána jönnének többiek, hiszen az összetartás elején van jobb formában a csapat általában.

Fontos, hogy aktuálisan milyen formában leszünk, és milyen napi formája lesz a csapatoknak, valamint az is fontos, hogy milyen körülmények között lépünk pályára. Gondolok itt a sérültekre, és hogy ki, mennyit fog játszani a klubcsapatában. Egész biztos, hogy azok, akik nagyban hozzájárultak az Eb-kijutáshoz és az NL-feljutáshoz, előnyt fognak élvezni a keret kialakításánál, ha rendszeresen játszanak a klubcsapataikban és jó formában lesznek. De nehéz dolgunk lesz és nagy igénybevételt fog jelenteni, hogy 6 nap alatt 3 mérkőzést fogunk játszani. Ha ugyanezzel a mentalitással lépünk pályára, akkor jó esélyünk van arra, hogy jó eredményt érjünk el a csoportban.

Vb-selejtezők: Az angolokat és a lengyeleket is megkapta a magyar válogatott – itt vannak a csoportok