Mint beszámoltunk róla, Marco Rossival a kispadon második idegenbeli mérkőzését is elveszítette a magyar válogatott, amely kiegyenlített találkozón kapott ki 1-0-ra a görögök otthonában.

– Úgy érzem, ma este jobban játszottunk, mint a hazai mérkőzésen, kevesebb esélyt adtunk az ellenfélnek, mégis akkor nyertünk, most pedig kikaptunk – kezdte értékelését Marco Rossi szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt. – De ez a foci, néha szerencséd van, néha nincs.

Folytatni kell a munkát, javulnunk kell, de a két korábbi mérkőzésünkhöz hasonlóan semmit nem tudok a játékosaim szemére vetni, odatették magukat, mindent beleadtak. Ettől még persze követtek el hibákat, balszerencsések is voltunk, valamint a játékvezetői döntések sem tetszettek nekem.

Rossi ezt követően arról beszélt, hogy a bekapott gól után próbálták a taktikát módosítani.

3-5-2-es rendszerre álltunk át, Sallai és Nagy Dominik kerültek ki a szélekre, sokkal támadóbbak lettünk, de ennek ellenére nem sikerült gólt szereznünk. Látszott, hogy ezt a rendszert is tudjuk alkalmazni, de ennél is fontosabb a mutatott hozzáállás, a koncepció.

A szövetségi kapitány már a hétfői, észtek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre is előretekintett.

– Vissza kell szereznünk az erőnlétünket, több futballistánkkal szemben keményen játszottak, olyan volt, mintha karatéztak volna az ellenfél játékosai. Győznünk kell Észtországban, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű, hiszen az észtek ma az utolsó percekben vesztettek, mindhárom meccsükön csak 1-0-ra kaptak ki – nyilatkozta Rossi.