A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Blikknek adott interjújában beszélt a vb-selejtezőkről, Robert Lewandowski semlegesítéséről, valamint Szoboszlai Dominik és Szalai Attila klubváltásáról is.

– Nem lesz könnyű dolgunk, az biztos – kezdte az olasz szakember arra a felvetésre, hogy tudja-e már, hogyan semlegesítjük majd a lengyelek gólvágóját, Lewandowskit. – Az elmúlt években folyamatosan szórta a gólokat, senki sem találta meg igazából az ellenszerét. Egyértelmű azonban, hogy a sikerhez elsősorban őt kell megállítanunk. Remélem, számíthatok ebben a Bundesligában szereplő légiósaink segítségére, elsősorban a Leipziget erősítő Gulácsi Péter és Willi Orbán véleményére. Ők már többször testközelből is láthatták, mire lehet tőle számítani, sokat érhet a tapasztalatuk.

Marco Rossi kiemelte, hogy a vb-selejtezőkön egyik ellenfelünket, így Andorrát sem becsülhetjük le, ezt pedig éppen a 2017-es andorrai vereség mutatta meg, ami el is söpörte az egy évvel korábbi Európa-bajnoki remekléssel járó örömöt.

– Nem szabad, hogy egy újabb blama lerombolja az eddigi munkánkat – folytatta a kapitány, aki a vb-részvétel kiharcolásával kel és fekszik. – Az én álmom is az, hogy vébén szerepelünk. Megmondtam már korábban, hogy nyomot szeretnék hagyni a magyar labdarúgásban, s ez, a világbajnoki részvétel lehetne a csúcs a karrieremben.

Rossi Szalai Ádámmal kapcsolatban elmondta, hogy jobb helyzetben van, mint az ősszel volt, amikor kikerült a klubja első keretéből. Most a társakkal edz, s kap játékperceket, de még mindig nem eleget. Számít rá, de csak akkor hívja meg, ha száz százalékig meggyőződött arról, hogy segíteni tud a csapatnak. A szövetségi kapitány elégedett a téli átigazolásokkal, Szalai Attila a török Fenerbahcéba és Szoboszlai Dominik a német RB Leipzigbe szerződését is támogatta.

– Mindketten jó döntést hoztak. Szoboszlai, ha felépül, rendszeresen játszhat Lipcsében, jó pillanatban váltott, s a csapat stílusa hasonló, mint a Salzburgé. A bajnokság szintje más, de Dominik felkészült a Bundesligára – véli Rossi. – Attila végig kapcsolatban volt velem, kikérte a véleményem a váltásról. Erős együttesben játszhat, kiváló bajnokságban. Jelentős ez az előrelépés számára Ciprus után.