Marco Rossi több közösségi felületén is az alábbi üzenetet, bejegyzést tette közzé angol, illetve olasz nyelven. A szövetségi kapitány egy, a futballcsapat vezéreiről szóló idézetet talált és osztott meg követőivel, egy hónnapal az Uruguay elleni stadionyitó előtt.

“Mához egy hónapra Uruguay válogatottjával játszunk majd, akit a nagyszerű Oscar Tabarez irányít. Ezt a gyönyörű idézetet találtam tőle, amit megosztanék veletek:

Az igazi vezér arra használja a képességeit, hogy elérje társaival együtt a kitűzött célokat. Ha ezeket a képességeket azonban nem elsősorban a csapat, hanem a saját javára használja, nem egy igazi vezérről, vezetőről beszélünk. Amikor a válogatottban játszol, egy egész országot képviselsz, érte kell győznöd. Edzőként neked kell megmondanod, mit játszanak a játékosok, de az ő dolguk kivitelezni az elképzeléseidet. Néhányuknak meglesz hozzá a tekintélyük, hogy magukkal ragadják a többieket is, hogy az élre álljanak a terved megvalósításában, hogy a legkisebb részletekre is figyeljenek, amikor nincs a közelben egy edző sem.

A meccs után négy nappal aztán talán az utóbbi évek legfontosabb mérkőzése vár ránk. Egy hónapunk van arra, hogy felkészüljünk, hogy figyeljünk, hogy fejlődjünk. Egy hónapunk, hogy átgondoljunk néhány dolgot. Egy hónap.

Jó éjszakát mindannyiótoknak, kedves barátaim” – írta a Facebookon és az Instagramon is Marco Rossi.

In one month from now we will play against Uruguay (trained by the huge Tabárez).I was reading and I found this…

Közzétette: Marco Rossi – 2019. október 15., kedd

Walesi-magyar: Furcsa szituációba került két játékosunk – kulcsposzton akadhatnak problémái Rossinak