Továbbra is kérdéses, hol folytatja Szoboszlai Dominik, akit az Év Játékosának is megválasztottak Salzburgban. Érdeklődőből nincs hiány, hiszen a legutóbb a Milan és a PSG mellett újonnan a Napoli is szívesen látná soraiban.

A nápolyiaknál jól ismerik a magyar válogatott középpályást, hiszen a 2018/19-es idényben az Európa Liga-nyolcaddöntőjének visszavágóján gólpasszal jelentkezett, majd a 2019/2020-as idényben a BL-csoportkörében végigjátszotta az 1-1-es nápolyi mérkőzést.

Marco Rossi a napokban a CalcioNapoli24-nek adott interjúban, amelyben természetesen Szoboszlai Dominik jövője és esetleges csapatváltása szolgáltatta a témát.

Szoboszlai már 18 éves korában bemutatkozhatott a magyar válogatottban. Nagyon elegáns és tehetséges játékos, kiváló technikai adottságokkal – kezdte Marco Rossi a CalcioNapoli24-nek. – Remekül mozog a védelmi vonalak között, és jól készít elő a támadóharmadban. Nagyon jó fizikai adottságokkal rendelkezik, magassága ellenére nagyon gyors. Ha úgy dönt, hogy elfogadja az egyik Serie A-csapat ajánlatát, akkor védekezésben mindenképpen erősödni fog és kell is majd, de ezzel csak gazdagodhat a személyes repertoárja. A Salzburgban bal oldalon magasan feltolva szerepeltetik, de gyakran a 4-3-3-as felállásban box-to-box középpályásként is tud játszani.

A magyar válogatott szövetségi kapitány szerint Szoboszlainak ideális választás lenne a Napoli.

Szoboszlai egy olyan csapatban érzi jól magát, ahol sokat birtokolják a labdát. Olaszországban a Napolinál támadófocit játszanak, ezért nem lenne rossz választás számára, és egy-két ellenfelet kivéve a Napoli dominál a pályán. Dominik számára ideális választás lenne a Napoli játékstílusa – fogalmazott az 55 éves szakember.

Rossi: “A 2016-os csapatnak nem volt ilyen nehéz útja az Eb-ig” – Dzsudzsák többre is vihette volna, ha…