A magyar válogatott és az Eb

– Nagyon örülnék, ha sikerülne kvalifikálni magunkat az Európa-bajnokságra – kezdte Rossi a tuttomercatoweb.com-on. – Meg kellene ismételni azt, ami 2016-ban történt, akkor 30 év elteltével jutott ki újra a magyar válogatott egy nemzetközi versenyre. Nagyon fontos lenne számomra és a magyar futball számára is. A 2016-os csapatnak kevésbé volt ilyen nehéz csoportja, mint a miénk: Horvátország, Wales és Szlovákia is ott volt a csoportunkban, kemény volt, de a legvégéig versenyben voltunk. A selejtező második szakasza miatt nagyon sok mindent megbántam. Az első négy találkozót követően az élen álltunk, a következő négy meccsen azonban csak egy győzelmet arattunk, háromszor is kikaptunk a közvetlen riválisoktól. Komoly hátrányt jelentett, hogy a védelemből és a középpályáról is fontos játékosok estek ki, de még hátravan a pótselejtező, ahol remélem, hogy több szerencsénk lesz. Kezdve mondjuk azzal, hogy remélhetőleg mindenki bevethető lesz, hiszen például jelenleg is van 7-8 játékosunk, akik nincsenek a legjobb állapotban a bajnokságaikban.

Edzősködés Olaszországban

– Őszintén szólva nem szeretnék visszatérni Olaszországba, nem azért, mert sértettséget éreznék, hanem mert megtaláltam külföldön a számításaimat. Itt a nyomás ellenére sokkal központibb szerepet játszik a sport minden szinten. Azt vettem észre, hogy Olaszországban mindenki azt hiszi, hogy ők mindenben a legjobbak. Dolgoztam a Serie C-ben olyan nehéz szituációkban, hogy például nem volt edzőpálya, nem voltak rendben a körülmények, mégis hatalmasak voltak az elvárások.

Szoboszlai Dominikról

– Szerencse is szükséges ahhoz, hogy olyan tehetségek szülessenek Magyarországon, mimnt Szoboszlai Dominik. Úgy gondolom, hogy továbbra is sokat fog tudni még fejlődni, ez azonban azon is múlik majd, hogy milyen döntést hoz a jövőjével kapcsolatban, ez rövidtávon meghatározhatja a pályafutását. Tudom, hogy megvan a lehetősége, hogy Németországban, Angliában vagy Olaszországban játszon.

Dzsudzsák Balázsról

– Ma már 34 éves, de egy évtizeddel ezelőtt, miután elhagyta a Debrecent, hozhatott volna sokkal bátrabb döntést is. A PSV után azonban Oroszországot választotta a pénzügyi nyugalomra gondolván ahelyett, hogy magasabb szinten próbálta volna ki magát. Valószínűleg még többre is vihette volna.