A magyar válogatott 1-0-s vereséget szenvedett Szerbiától a Puskás Arénában. A mérkőzést követően Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott.

– A mérkőzés vége előtt is megvolt az esélyünk az egyenlítésre és közvetlenül a bekapott gólt követően is. Úgy gondolom, hogy teljesen kiegyenlített mérkőzés volt minden szempontból, de a végén az a csapat nyer, amelyik betalál, mi nem találtunk be – fogalmazott Rossi. Ma este a csapat sok-sok szempontból rendben volt. A hozzáállás, a vágy, az akarat, hogy nyomást gyakoroljunk az ellenfélre mind megvolt, nagyon sok labdát visszaszereztünk. Úgy gondolom, hogy megfelelő sebességben és iramban játszottunk, de sok labdát el is adtunk ki nem kényszerített hibákból, ez ma jónéhányan gondot okozott. De nincs okom panaszra, taktikai- és védekező szempontból jók voltunk, a támadásfelépítés terén is nagyon jó labdakihozatalaink voltak. Viszont túl sokszor hibázunk ki nem kényszerített hibákból. Értelemszerűen a hibák megtörténnek, de ebben akkor is javulnunk kell. Az is gondot okozott, hogy a labdaszerzést követően egyből elveszítettük a labdát, hiszen egyből mélységből meg akartuk játszani azt és talán néha jobb lett volna hátrapasszal vagy keresztpasszal megtartani a labdát.

Marco Rossit az újonc Ádám Martin és Callum Styles teljesítményéről is kérdezték.

– Úgy gondolom, hogy mindketten jól szálltak be a játékba, de egy olyan időszakban, amikor kiegyenlített volt a mérkőzés, bár az egész mérkőzésen az volt. Jól ismerjük a szerb csapat minőségét, hiszen Portugáliát vb-pótselejtezőre kényszerítették, tehát kiváló játékosaik vannak. El kell ismerni, hogy rendben volt a hozzáállás, a fiúk azt csinálták, amit kértem tőlük és emelt fővel tudtuk elhagyni a pályát, nincs miért szégyenkeznünk. Valóban vesztettünk, ezt el kell fogadnunk, innen kell folytatnunk. Nincs okom panaszra, kiegyenlített meccs volt, most pedig készülhetünk a következő találkozóra.

Vitatható góllal kapott ki a magyar válogatott az év első meccsén