Egy kisebb csalódottság van bennem, mert nagyon közel voltunk a történelmi továbbjutáshoz. Azonban tudnunk kell, több mint méltó módon képviseltük az országot és a magyar labdarúgást. Ebből az elért eredményekből kell inspirációt merítenünk a további munkánkhoz – kezdte Marco Rossi a toronews.net-nek adott interjúját, majd a 2022-es katari világbajnokságról is szót ejtett. – A világbajnokság egy álom lenne. Angliával és Lengyelországgal vagyunk egy csoportban. Papíron mi vagyunk a harmadik legerősebb csapat, és mivel csak egy juthat ki egyenes ágon csoportból, kicsit nehéznek tűnik. Lengyelországgal döntetlent játszottunk, szeptemberben pedig Anglia ellen lépünk pályára. Papíron nem mi vagyunk az esélyesek, de szervezettséggel, motivációval, munkával és minőséggel váratlan célokat lehet elérni.

Rossi kérdésre válaszolva azt is elmondta, mit szólna ahhoz, ha egyszer a Torino hívná edzőnek.

Sok évvel ezelőtt elmondtam: a Torino irányítása egy kör bezárása lenne. Megmagyarázom, miért. A nagyapám elvitt edzésre a legendás Filadelfia-stadionba, ahol elmesélte nekem a sorozatban négy bajnoki címet nyerő “Nagy Torino” (Il Grande Torino – a szerk.) legendáját. Utána pedig az Aranycsapatról, majd Puskás Ferenc legendás csapatáról, a Honvédról mesélt nekem. Az élet aztán úgy hozta, hogy két időszakban is abban a kiváltságban volt részem, hogy edzhettem a Honvédot, most pedig a magyar válogatott élén állok. Ezért zárna be egy kört a Torino. Egy álom megkoronázása lenne.

Rossi azt sem titkolta, hiányzik neki a napi rendszerességű klubedzői munka.

Büszke vagyok arra, hogy a magyar válogatott kispadján ülhetek, mert személyesen és a családom révén is kötődöm az országhoz – jelentette ki az olasz szakember, majd kérdésre válaszolva elárulta, ki(ke)t ajánlana a magyar játékosok közül a Torino elnökének Urbano Cairo-nak és Davide Vagnati sportigazgatónak.

Több játékosunk is felhívta magára a figyelmét az Európa-bajnokságon. Mindenekelőtt kiemelkedik Sallai Roland, aki a Freiburgban játszik. Előtte megfordult Olaszországban a Palermo színeiben, mára már teljesen más játékos lett. Szalai Attilát is idesorolnám, aki a baloldalon tökéletesen játszik a háromvédős rendszerben. Tudomásom szerint viszont több angol klub is szemet vetett rá, manapság a Fenerbahce játékosa. Szerintem azonban a torinóiak számára a legérdekesebb játékos ár-érték arányban a mi Kanténk, Kleinheisler László lehet. Horvátországban játszik és nagyon érett lett a játéka. Rendkívüli fizikai erőnléttel és kiváló technikai adottságokkal rendelkezik, örökmozgó játékos.

Megvan az első nagynevű klub, amely vinné az Eb-n parádézó Schäfert – sajtóhír