A két felkészülési meccs feladata

– Mindenkit megnézünk a két felkészülési mérkőzésen, fizikai és taktikai aspektusból is értékeljük majd a látottakat – kezdte Marco Rossi a Ciprus elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – Természetesen győzni szeretnénk, mert fontos alapelv, hogy a legjobb edzés a győzelem. Nem becsüljük alá ezt a két mérkőzést, és az ellenfeleinket sem. A ciprusi válogatott az előreívelt labdáknál hatékony, de igaz ez az írekre is. Ráadásul az írek fizikai szempontból nagyon erősek, jó kondíciójú csapat, meg tudják lepni az ellenfelet. Az ír válogatott fizikuma hasonló, mint a németeké és a franciáké, így ezzel már készülünk az Európa-bajnoki meccsekre is.

Kalmár és Szoboszlai hiánya

– Egyértelmű, hogy Kalmár és Szoboszlai nagyon fog hiányozni, mint játékban, mint a pontrúgásoknál. Nem amerikai focit játszunk, hogy beküldhetnénk egy specialistát és ha elvégezte a szabadrúgást, lehozzuk. Olyan játékosokat kell találni, akik megoldja majd ezeket a feladatokat. Ilyen lehet például Kleinheisler vagy akár Sallai is. A megoldási lehetőségeink tehát megvannak.

A szurkolók visszatérése

– Óriási változás lesz az elmúlt időszakhoz képest, hogy visszatérnek a szurkolók. Hatalmas ösztönzés ez számunkra, most nagy lendületet veszünk érzelmileg is. Ez nagy felelősséggel is jár, hiszen elvárnak tőlünk valamit, nekünk pedig ennek meg kell felelnünk. Motiváció, akarás, küzdés és harcos szellem tekintetében is meg akarunk felelni az elvárásoknak. Ha ezt mind látják majd a szurkolók csapaton, akkor biztos vagyok benne, hogy végig támogatni fognak minket. A három Eb-mérkőzésünk papíron eldőlt, de de láttunk már  meglepetéseket és olyankor a papírt össze lehet gyűrni és kidobni. Az álmodozás semmibe nem kerül, de semmit nem jelent, ha nem teszünk meg mindent az álmaink beteljesedéséért.

A Ciprus elleni felkészülési mérkőzés pénteken 20 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban, míg Írország ellen kedden lépünk pályára ugyancsak az újpesti létesítményben.

A ciprusi kapitány: “Számunkra nem szerencsés az időpont, mert sok játékosra nem számíthatok”