Örülünk, hogy itt lehetünk Magyarországon, ahol egy olyan minőségi csapat ellen lépünk pályára, amely hamarosan az Európa-bajnokságon fog játszani. A mérkőzés számunkra is ugyanolyan fontos. Mindig motiváltak vagyunk, függetlenül attól, hogy barátságos mérkőzésről van szó. Mindenképpen fontosnak tartjuk az végeredményt, hiszen ezek a mérkőzések lehetőséget adnak arra, hogy megfelelő következtetéseket vonjunk le a ránk váró hivatalos meccsekre – kezdte a ciprusiak görög szövetségi kapitánya, Nikosz Kosztenoglu, majd hozzátette, a sok hiányzó miatt fiatalokat is bevet a magyarok ellen.

Az elmúlt időszakban jól szerepeltünk és jó eredményeket értünk el. Fontos számunkra, hogy ugyanezen a szinten maradjunk. Ugyanakkor számunkra nem szerencsés az időpont, mert az idény lezárultával sok játékosra nem számíthatok. Azonban ez lehetőséget teremt a fiataloknak a bizonyításra. Nekünk ebben az összeállításban is jól kell teljesítenünk, az a célunk, hogy jó benyomást keltsünk. Örülök, hogy holnap is lesznek nézők a lelátón, ez hiányzott már nekünk. Sikeres szereplést kívánok Magyarországnak az Európa-bajnokságon – fogalmazott a szakvezető, aki szerint a magyar csapatnak a legutóbbi hat-nyolc meccse nagyon jól sikerült, olyan fegyelmezett együttes, amelyben kiváló a csapatszellem, és ebben bízhat az Eb-n is.

A bajnokságnak több hete vége, így rég volt éles mérkőzésünk, ráadásul sokan hiányoznak, de aki itt van, annak megtiszteltetés, hogy a válogatottban szerepelhet. A kapitány februári érkeztével nagy változáson ment keresztül a válogatott játéka – fogalmazott Andronikosz Kakullisz, aki kifejezetten dicsérte magyar klubtársát, Langot, egyúttal örömét fejezte ki, hogy nézők előtt léphet pályára, mert erre rég volt példa, és nagyon hiányzik neki.

A Ciprus elleni felkészülési meccs pénteken 20 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban. A magyar csapat kedden Írországgal játszik felkészülési mérkőzést ugyancsak Újpesten.

A magyarok az Eb csoportkörében június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben a zárófordulóban. (MTI/goal.com.cy)

Rossi: “A három Eb-meccsünk papíron eldőlt, de…” – a szövetségi kapitány szerint az álmodozás semmibe nem kerül