“Szerencsétlen volt a gól, amely előtt sikerült tisztáznom, ám az ismételt beadás megtalálta Mitroglut, aki magasabbra ugorva gólt tudott fejelni” – fogalmazott a válogatottban most bemutatkozó Willi Orbán.

Hangsúlyozta, védőpárjával, Kádár Tamással, és klubtársával, a kapus Gulácsival is jó volt a kapcsolata. Kitért rá, bátrabb játékot hiányolt a csapattól, határozottabban kellett volna elöl játszani.
– Nagyobb önbizalomra van szükségünk a jövőben, hiszen jó volt a játékunk minősége, de több bátorság kell. Pedig jól védekeztünk, kevés helyet és lehetőséget engedtünk a görögöknek, de egy alkalommal hibáztunk, gólt is kaptunk a beadásból. Nagyon örültem, hogy először játszhattam a magyar nemzeti csapatban – mondta, majd megemlítette, hogy előzetesen többször is meghallgatta a Himnuszt, melyet énekelt is az összecsapás előtt.

Sallai Roland szerint a magyar válogatott az 1-0-s vereség ellenére is jobban játszott a görög csapatnál péntek este Athénban a Nemzetek Ligájában.

– Jobban játszottunk, mint a görögök, és talán még az előző, budapesti meccsnél is – utalt a támadó az egy hónappal és egy nappal korábbi hazai mérkőzésre. – Több helyzetet alakítottunk ki, mint ők, de sajnos ilyen a foci, egyszer eljöttek a kapuig és gólt szereztek.
Kitért rá, összességében jó játékot mutatott a magyar együttes, melynek a helyzetkihasználáson kell javítania ahhoz, hogy hétfőn Tallinnban az észtek vendégeként be tudja gyűjteni a három pontot.
– Most megvoltak a lehetőségeink – mondta.

“A döntetlen benne volt”

– Az első tíz percben bennmaradtunk az öltözőben, de nulla-nullánál tényleg ki-ki meccs volt – értékelt Nagy Ádám. – Egy vesztes meccsnél túlzó azt mondani, hogy nyerhettünk volna, de a döntetlen abszolút benne volt.

Hangsúlyozta, bár voltak “necces szituációk”, de a görögöknek a gól előtt nem sikerült eltalálniuk a magyar kaput.

A kapus Gulácsi Péter úgy vélte, nem kellett volna kikapni ezen a találkozón. A vereség okaként a második félidő elején elvesztett labdákat jelölte meg, amelyekkel magukra húzták ellenfelüket.
– Ez volt az a negyed óra-húsz perc, amikor nem tudtuk kihozni a labdát, hanem elveszítettük – fogalmazott. Felidézte, Budapesten szinte az egész második félidőben ilyen volt a játék képe.
– Ezúttal nem bírtuk ki ezt az időszakot, ami nem azt jelenti, hogy nekik végletekig kidolgozott helyzeteik voltak, csupán azt, hogy hagytuk őket a szélekről beadni, és mivel van egy fejjel erős csatáruk, megtörtént, aminek nem kellett volna – utalt Kosztasz Mitroglu fejjel szerzett győztes találatára, melyet egy rövid felszabadítás és egy szélről érkező görög beadás előzött meg.

Ott elcsúsztunk, nem tudtuk megakadályozni a beadást. Különösen azért dühítő ez, mert tudtuk, hogy Mitroglu nagyon erős fejjel, készültünk belőle

– árulta el.

A magyar válogatott a harmadik fordulót követően a harmadik helyre csúszott vissza a csoportjában.

Rossi a vereség után: “Mintha karatéztak volna az ellenfél játékosai” – a bíróról is beszélt