Mint ismert, a magyar válogatott a magyar válogatott a török, az orosz és a szerb csapattal került azonos csoportba a Nemzetek Ligájában. A sorsolás után Marco Rossi mellett a többi ellenfelünk szövetségi kapitánya is megosztotta gondolatait.

A csoport tagja mind magas szintű kulturális és történelmi jelentőséggel bíró csapatok. Oroszország házigazda volt a legutóbbi világbajnokságon, Szerbiának és Magyarországnak gazdag történelme van.

A labdarúgás nevében mondhatom, megfelelő országokkal fogunk játszani.

Fejlődni akarunk és tapasztalatokat szeretnénk szerezni. Nem számít, hogy kivel játszunk, de fontos időszak elé nézünk szeptemberben, októberben és novemberben. Remélem, hogy hasznos mérkőzéseket fogunk játszani, és nem utolsósorban továbbjutunk a csoportból – idézte Senol Günest, a törökök szövetségi kapitányát az aspor.com.

A sport-express.ru egy rövid interjút készített az orosz válogatott szövetségi kapitányával, Stanislav Cherchesovval. A portál kiemelte, hogy a legutóbbi, 2018-as világbajnokság házigazdája a sorsoláson mindig “heves törököket, technikás szerbeket és a makacs magyarokat” kapta.

Napirenden van az Európa-bajnokság, most nem gondolunk a Nemzetek Ligájára. Formálisan már mindenről hallottunk ma (kedden – a szerk.), de van egy olyan sorozat, amiben a lehető legtöbbet kell kihozni magunkból, és utána lépésről lépésre kell haladnunk. A legutóbbi Nemzetek Ligájában már játszottunk a török nemzeti csapattal, azóta kicsit jobbak lettek, miután Senol Günes lett a szövetségi kapitányuk. Ismerjük a szerbeket, hiszen az Eb előtt felkészülési mérkőzést játszottunk velük, valamint a magyarokat is, akikkel a Konföderációs Kupa előtt találkoztunk.

A szerbek szövetségi kapitánya, Ljubisa Tumbakovic a Blic című napilapnak nyilatkozott.

Nagyon nehéz csoportba kerültünk, mert háromból két olyan válogatott ellen játszunk, amelyek már kijutottak az Európa-bajnokságot, 

és itt vannak a magyarok, akik évről évre egyre jobban játszanak.

Azonban most elsősorban a március 26-i, Norvégia elleni pótselejtezőre készülünk. Lesz elég időnk arra, hogy foglalkozzunk a Nemzetek Ligájával. Érdekes, hogy 2006 és a függetlenség óta Szerbia nem volt egy ilyen csoportban egy világversenyen. Jó alkalomnak mutatkozik, hogy felmérjük önmagunkat. Végül is, az évben három mérkőzést játszunk Oroszországgal, egy barátságos mérkőzést júniusban, majd kétszer az Európa-bajnokságon.

Nemzetek Ligája: Törökországban kezdünk a halálcsoportban – íme, a teljes menetrend