“Ha úgy alakul, erről is fogok beszélni”

A klub gólrekordere, a kétszeres magyar bajnok és háromszoros gólkirály Nikolics Nemanja szerződése a nyáron lejár a MOL Fehérvárnál. A rutinos csatár arról is beszélt, milyen tervei vannak így a jövőt illetően.

Nem titok, azért jöttem haza, hogy a Fehérvárnál fejezzem be a pályafutásomat. De ha az élet úgy hozza, hogy nem hosszabbítunk, biztos nem vonulok vissza – mondta a támadó az M4 SPORTNAK adott interjúban, ahol arra is választ adott, hogy esetleg újra külföldre igazolna-e.

Ez még odébb van. Ha úgy alakul, erről is fogok beszélni. A családom azonban a legfontosabb láncszem az életemben, bárhol játszottam külföldön, mindig együtt voltunk, s erre nagyon büszke vagyok. Tény, eljött az az idő, hogy három gyereket, egy tíz-, egy hét- és egy háromévest nagyon nehezen tudsz mozdítani. Bármilyen döntést hozok, az ő érdekük lesz az első.

“Ennek a magyar válogatottnak már nem Nikolics Nemanjára van szüksége”

A zentai, vajdasági születésű játékos 2013 óta viselhette a magyar válogatott mezét, megjárt a nemzeti csapattal két Európa-bajnokságot, de 34 évesen úgy érzi, a jövője már aligha szól majd a nemzeti csapatról.

Mikor visszajöttem az NB I-be, Marco Rossi visszahívott az együttesbe – korábban azért mondtam le a szereplést, mert az MLS-ben játszva nem bírtam a sok utazással járó terhelést –, beszéltünk és pontosan elmondta, milyen szerepet szán nekem. Nagyon boldog és büszke voltam, hogy megadta a lehetőséget, hogy még egy Európa-bajnokságon szerepeljek. Megfizethetetlen, életre szóló élmény volt. Próbáltam a hasznára lenni a csapatnak és megcsinálni, amit a kapitány kér tőlem – egyáltalán nem derogál akár csak egyetlen percre is beállni a Wembley-ben, hogy levédekezzek egy szögletet –, de jelenleg azért sincs miről beszélni, mert nem vagyok kezdő a klubomban, ilyen játékosnak pedig nincs helye a nemzeti tizenegyben.

Marco Rossi tudja, bármelyik pillanatban számíthatna rám, de ennek a magyar válogatottnak már nem Nikolics Nemanjára van szüksége. Nem azért, mert nem érzem magamban az erőt, hanem azért, mert eljön a fiatalok ideje és Marco Rossi a jövőt építi.

Majdnem mindent megéltem: szerepeltem két Eb-n, Európa Ligában és Bajnokok Ligájában – utóbbiért hagytam el a Fehérvárt, hogy az megadasson –, gólt is szereztem mindkettőben. Voltam bajnok itthon, illetve a Legia Warszawával a lengyel élvonalban, ezzel a csapattal kupát is nyertünk. Amerikában All Star-meccsen játszhattam a Real Madrid ellen, de világbajnokságon nem jártam, ez az egy kimaradt. Azért is sajnálom, mert nem látok rá esélyt, hogy bekövetkezzen, de hiányérzetem nem lesz, mert különleges karrierre vágytam és úgy érzem, sikerült befutnom. Nagyon hálás vagyok Magyarországnak, hogy megadta a lehetőséget az álmaim megvalósítására, melyekért keményen meg is dolgoztam – fogalmazott Nikolics.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!

Válogatott: Állítsd össze Rossi Észak-Írország elleni kezdőcsapatát!