Nikolics Nemanja pályára lépését követően mindössze 5 perccel betalált a magyar-orosz Nemzetek Ligája-meccsen, de gólja végül csak szépítést ért a 3-2-re elveszített vasárnapi találkozón.

A MOL Fehérvár FC hosszú idő után visszatérő csatára (gólt is legutóbbi közel három éve szerzett címeres mezben, még Costa Rica ellen) az M4 Sportnak beszélt a gólja miatti öröméről és a mérkőzésről.

Régóta szerettem volna a válogatottban is betalálni, mert nem olyan ütemben szereztem eddig itt a gólokat, ami nagyon bosszantott. Sajnálom, hogy végül a mostani gólom nem ért igazán semmit a csapatnak, de úgy érzem, ebből a két meccsből tudunk majd építkezni.

Az első félidőben rosszul és tompán játszott a csapat, az oroszok pedig nagyon jól használták ki a helyzeteiket. A második játékrészben viszont többnyire irányítottuk a játékot, elhittük 0-3 után is, hogy lehet keresnivalónk.

Szerintem benne volt a harmadik gól is, de sajnos nem sikerült. A bolgárok ellen viszont készen állunk és ha úgy játsszunk, mint a törökök ellen, vagy ma a második félidőben, lehet keresnivalónk.

Szóba került az is az interjú során, hogy Nikolicsnak kvázi megfelel-e a csereszerep a válogatottban?

Természetesen jobban örülnék, ha kezdenék – mondta mosolyogva a támadó. – De beszéltem a kapitánnyal sokat, mondta, hogy mire számítsak. Nincs ezzel semmi gond, soha nem volt ez a feltételem, hogy csak akkor jövök, ha kezdőként számolnak velem.

Ha kell, akkor a kispadról, ha kell, akkor a kezdőben, de segíteni akarok a csapatnak a góljaimmal. Örülök, hogy ma kaptam egy félórát.  

Rossi elégedett: “Az oroszok nem voltak úgy meglepődve, mint a törökök” – a kapitány a meccsről és Szoboszlai lecseréléséről