– Nagyon boldog voltam és őszintén őrültem, amikor megkaptam a szövetségi kapitánytól a válogatott meghívót, örülök, hogy ismét tagja lehetek a nemzeti csapatnak – kezdte Nikolics a molfehervarfc.hu-nak.  – Nem mindennapi sorozat veszi kezdetét márciusban, hiszen a tét az, hogy kijussunk a vb-re.

Számomra különleges összecsapással kezdődik ez a sorozat, hiszen hazai pályán Lengyelország ellen fogunk játszani, ellenfelünk szövetségi kapitánya pedig Paulo Sousa, akivel felejthetetlen sikereket értünk el kilenc évvel ezelőtt.

– Biztos vagyok benne, hogy neki is érzelemdús találkozó lesz a magyar-lengyel meccs. Sok olyan játékos szerepel a lengyel válogatott keretében, akikkel együtt, vagy akik ellen már szerepeltem korábban, ez ugyancsak növeli a találkozó presztízsét számomra. Magabiztosan várjuk nem csak a lengyelek elleni meccset, hanem az egész selejtező-sorozatot. A Nemzetek Ligájában már bizonyítottuk, hogy képesek lehetünk jó játékkal legyőzni olyan válogatottakat is, amelyeket nálunknál esélyesebbnek tartanak. Véleményem szerint a lengyelek nem jobbak, mint az oroszok vagy a szerbek, márpedig ha ezen válogatottak ellen nem vallottunk kudarcot, akkor minden lehetőségünk megvan arra is, hogy a lengyelek ellen is legyen esélyünk meglepetést okozni.