Az MLSZ már a mérkőzés másnapján bejelentette, hogy a rendbontó szurkolókkal szemben megteszi a rendőrségi feljelentést. A szövetség közölte: a pénzbüntetést polgári peres eljárás keretében az elkövetőkre hárítja, emellett a sportrendezvényekről történő 2 éves kizárásra számíthatnak az eljárás végén. Nos, ez utóbbi már meg is történt, erről tájékoztatta a csakfoci.hu-t Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője:

– Azokat a rendbontókat, akiket a biztonsági személyzet már a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján két évre kizárták a sportrendezvényekről. Azokban az esetekben pedig, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség folytatja a nyomozást több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján.

Mint ismert, a FIFA az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt két zárt kapus mérkőzésre büntette a magyar válogatottat, amelyből egyet két évre felfüggesztett. Emellett az MLSZ 200 ezer svájci frankos bírságot is kapott. Az egymeccses büntetést Albánia ellen már letudtuk.

Rossi egyik kiszemeltje a válogatottról, az NB I-ről és a fiatalok “eldugásáról”: “Évről évre láttam, hogyan tűnnek el mellőlem a tehetségek” – interjú