A lengyel-magyar világbajnoki selejtezőt nem sokkal megelőző hétfői bejelentés szerint az UEFA EURO 2024 és 2028 valamennyi mérkőzése mellett az UEFA Nemzetek Ligája döntőjét is közvetíti a közszolgálati sportcsatorna. A most meghosszabbított szerződés idén a második történelmi megállapodás az M4 Sport számára: a spotcsatorna korábban már bejelentette, hogy 2024-ig rendelkezik a Bajnokok Ligája, az UEFA Európa-liga és a Konferencia-liga mérkőzései kapcsán az első választás jogával. A mostani szerződés eredményeképp az M4 Sport a jövőben is egyértelműen piacvezető lesz a sportcsatornák körében.

“A mostani szerződésünkkel biztosította vált, hogy a többi csapatsporthoz hasonlóan a labdarúgó válogatottunknak is az M4 Sport lesz az otthona. Nem kérdés, hogy ezzel a szerződéssel az M4 Sport a legnépszerűbb és legnézettebb sportjogokról szóló együttműködést kötötte meg” – idézi a közlemény Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját.

“A nyári Eb-döntő és a három magyar vonatkozású csoportmérkőzés a teljes hazai piacon 2021 eddigi legnézettebb műsorai. Abban bízunk, hogy a következő két kontinenstornára is kvalifikálja magát nemzeti tizenegyünk. Az UEFA Nemzetek Ligájában pedig – mivel feljutott a legmagasabb ligába – jövőre biztosan a kontinens legerősebb csapataival mérkőzhet meg, mi pedig közvetíteni fogjuk” – tette hozzá Papp Dániel. (MTI)