I. félidő:

A nagyszerű hangulatban jobban kezdett a magyar válogatott, az első félidő első felében aktívabb volt ellenfelénél. Különösen Dzsudzsák (és Szoboszlai) szabadrúgásaiban, szögleteiben volt benne a gólveszély, és a csapatkapitány remek indítása után alakult ki az első nagy lehetőségünk is. Szalai kapott nagy labdát Dzsudzsáktól a jobbösszekötő helyén a 16. percben, középre is adott a csatár, ám a válogatottban először kezdő és bevetődő Holender lemaradt a bepasszról. Előtte nem sokkal Szoboszlai fejelt kevéssel a bal kapufa mellé – Bale mentése került a fiatal középpályása elé.

A másik oldalon Lawrence került kecsegtető lövőhelyzetbe a 26. percben, de Gulácsi eldőlve fogta közeli kísérletét. Két perccel később Pátkai próbált ollózni, de a horvátok elleni hős luftot rúgott nagy helyzetben, majd Szalaitól pattant el a labda a kapu előtt, pedig ziccerbe kerülhetett volna a Hoffenheim támadója Davies hibája után.

A 36. percben megint közel álltunk a vezető gólhoz, Dzsudzsák szöglete után az Azerbajdzsánban duplázó Willi Orbán fejelt alig a bal oldali kapufa mellé. A 42. percben megint Dzsudzsák adott be veszélyesen – ezúttal akcióból – balról, de Szoboszlai csak a cipője orrával érte el a labdát, így Hennessey üggyel-bajjal, de menteni tudott.

A helyzetek tehát kimaradtak, 0-0 volt a félidei állás a Groupama Arénában.

II. félidő

A legendás Ryan Giggs minden bizonnyal némi fejmosást tarthatott az öltözőben, a walesiek ugyanis sokkal lendületesebben és a labdát sokkal jobban megbecsülve kezdtek, mint ahogy az első félidőben futballoztak. Igyekeztek letámadni is a mieinket, feljebb tolva a védekezésüket, ami kevésbé ízlett a magyar válogatottnak.

Az 56. percben ennek ellenére kialakítottuk az addigi legnagyobb helyzetünket: Szoboszlai 15 méteres, jobblábas bombája alig suhant el a bal felső sarok fölött – óriási gól lett volna. Válaszul, a 62. perc elején Gareth Bale a meccs ziccerét hagyta ki, Lawrence előkészítése után ajtó-ablak helyzetben, üresen érkezve lőhetett, de gyenge perdítése Gulácsi kezei között kötött ki.

A 77. percben a csereként beállt Kleinheisler unta meg a birkózást a mezőnyben, távolról engedett el egy sistergős löketet, de Hennessey oldalra ütötte a labdát. Két perccel később viszont a walesi kapu is verve volt, ám a Baráth csúsztatása után a kapu felé csorgó labdát Allen kihúzta a gólvonalról.

A 81. percben aztán a magyar idegrendszerek megjárták a poklot és a mennyet is. Előbb Gulácsi hajmeresztő hibája jött, belelőtte a labdát Vokes-ba, a játékszer pedig alig pattant a kapu mellé. Hogy aztán jöjjön a magyar gól: Szalai elől még mentettek a védők, jött azonban Pátkai, akinek a lövése Davies érintésével vágódott a kapuba (1-0).

Ez a gól döntött, Magyarország csoportelsőként várja az Eb-selejtezők őszi folytatását.

Eb-selejtezők, E-csoport:

Magyarország – Wales 1-0 (Pátkai 81.)

Korábban: Azerbajdzsán – Szlovákia 1-5 (Sheydayev 29., ill. Lobotka 8., Kucka 28., Hamsík 30., 57., Hancko 86.)