A magyar együttes a világbajnoki selejtezősorozat következő összecsapásán pályaválasztóként játszik, de a korábban kirótt két hazai mérkőzésre szóló zárt kapus büntetés második, felfüggesztett része nem lép életbe az Angliában történtek ellenére sem.

Erről Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője nyilatkozott kedden a közmédiának.

A szóvivő kifejtette: a nemzetközi szövetség (FIFA) a napokban közzétette az őszi világbajnoki selejtezőmérkőzéseket érintő határozatokat, amely listán már szerepel az október 12-i, londoni angol-magyar találkozó után kiszabott büntetés is.

“A FIFA fegyelmi bizottsága a vendégszektorban történt szurkolói rendbontás miatt egy idegenbeli mérkőzésre vonatkozó eltiltást és 75 ezer svájci frankos büntetést szabott ki az MLSZ-re. Várjuk a FIFA-tól az ítélet részletes indoklását. Ugyanakkor a már korábban kiszabott felfüggesztett büntetés továbbra is érvényben van.

Mivel a mostani FIFA-büntetés idegenbeli mérkőzésre vonatkozik, ezért a San Marino elleni hazai mérkőzés nézők előtt rendezhető meg

– közölte Sipos, aki hozzátette, az idegenbeli találkozóra szóló eltiltás feltehetően a soron következő fellépésen lép életbe.

A kedden keretet hirdető (A teljes névsor itt – kattints!) Marco Rossi szövetségi kapitány csapata október 9-én, zárt kapuk mögött szenvedett 1-0-s vereséget Albániától a Puskás Arénában. A válogatott a San Marino elleni meccset követően három nappal Lengyelország vendégeként Varsóban lép pályára. (az MTI híre alapján)

Rossi: “Fontosabb az eredmény, mert egy idő után elfelejtik a teljesítményt” – Albánia ellen is voltak kedvező jelek