Amint arról a csakfoci.hu is beszámolt, kedden este a magyar válogatott 1-0-ra legyőzte Walest hazai pályán, és a mieink három pontos előnnyel várják a szeptemberi Eb-selejtezők folytatását. A csapat jobbhátvédje, Lovrencsics Gergő végigjátszotta a mérkőzést, aki felszabadultan, hatalmas örömmel értékelte a látottakat honlapunknak.

Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. Nem az volt a célunk, hogy az első pillanatokban gólt rúgjunk és utána tartsuk az eredményt, hanem volt egy alap taktikánk, ami szerencsére működött. Bíztunk magunkban, tudtuk azt is, hogy a végén is lehet gólt szerezni, főleg az első félidőben látottak után. Több helyzetet tudtunk kialakítani, azonban sajnos nem sikerült gólra váltani őket. A második félidőben még jobban odatettük magunkat, még kompaktabbak lettünk, és ennek meg lett az eredménye egy nagyon erős Szalai Ádám, és egy nagyon szemfüles Pátkai Máté révén, aki odaért és bekotorta a győztes gólt – kezdte Lovrencsics Gergő a csakfoci.hu-nak, majd kitért arra, mit jelent a három pontos előny a szlovákok elleni Eb-seletjező előtt. – Lökést kell, hogy adjon. Elindultunk egy úton, amiről nem szeretnénk letérni.

Nagyon keményen dolgozunk, még azok is, akik éppenséggel most a lelátón ültek. Mindenki egymást űzi-hajtja az edzéseken. Taktikailag betartjuk azt, amit a szövetségi kapitány kér, és ez a kulcsa annak, hogy tényleg eredményesek tudunk lenni, és hiszünk magunkban.

A 30 éves védő honlapunk kérdésre elmondta, az elmúlt két Európa-bajnoki selejtező közül, melyik volt szerinte a legnehezebb.

Szerintem a Wales elleni meccs nehezebb volt, mivel sokkal jobb ellenfél ellen játszottunk. Nem lenézve Azerbajdzsánt is, hiszen nekik is jó csapatuk van, de Wales bizonyított az utóbbi időben: a 2016-os Eb-n harmadikok lettek, és világklasszis játékosaik vannak.

A közvetlen riválisaink nem számítottak arra, hogy ilyen jó teljesítményt fogunk nyújtani, ellenben velünk: mi igen. Nekünk ezen az úton kell mennünk tovább, és hazai pályán, aki jön a Groupama Arénába, azt meg kell vernünk, és idegenben pedig pontokat kell szereznünk ahhoz, hogy tényleg egyenes ágon kijussunk a tornára.

A válogatott hátvédje végül a saját teljesítményére kitért, valamint a Ferencvárosra is, amely már elkezdte a felkészülést a következő szezonra az ausztriai Radkersburgban.

Fáradt vagyok, hiszen szezon vége van már. Nagyon kellemetlen ellenfelem volt James személyében. Hálistennek sikerült viszonylag hatástalanítani, de ehhez kellett az egész csapatnak a munkája, a csatártól kapusig mindenki extázissal védekezett, támadott.  Úgyhogy tényleg jó volt a pályán lenni. A válogatottat megelőzően tíznapos pihenőm volt, majd utána majdnem két és fél hétig toppon kellett lennem, most pedig lesz egy hét pihenőm, és utána csatlakozom a Fradihoz a második edzőtáborba. Nem tagadom, kellemes emlékekkel fogok utazni Ausztriába – fogalmazott.

LENKÓ PATRIK

Lapszemle: “Normális esetben csukott szemmel is belövi” – nem kímélik Bale-t a walesiek