Matej Jug az elmúlt idényben a BL-ben három – többek között a Malmö-MOL Vidi FC (1-1) harmadik selejtezőkörös meccsén – az Európa Ligában pedig négy találkozón fújta a sípot. Segítői honfitársai, Matej Zunic és Manuel Vidali lesznek, a negyedik játékvezetői feladatokkal Nejc Kajtazovicot bízta meg az európai szövetség (UEFA).

A 38 éves szlovén sporinak nem ez lesz az első olyan párharc, amelyet magyaroknak vezet: a fentebb említett Vidi találkozóján kívül ő dirigált a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev-AEK Athén (0-0) EL-mérkőzésen, valamint 2018. június 9-én, Georges Leekens szövetségi kapitány irányítása alatt lejátszott ausztrálok elleni (1-2) felkészülési meccsen is közreműködött – mint utólag kiderült, ez volt az akkori magyar kapitány utolsó mérkőzése.

Korábban, 2015. június 13-i Finnország elleni (1-0-ra győztünk idegenben) Eb-selejtezőn is megfigyelhettük a játékvezetői munkásságát.

A nemzeti csapat és a Vidi mellett a Debrecen is jól ismerheti Jugot, hiszen hat évvel ezelőtt, a 2012-13-as szezonban a Nyíregyházi Városi Stadion megrendezett DVSC-Club Brugge (0-3) EL-rájátszás odavágóján fújta a sípot.