A játékosok piaci értékének becslésével is foglalkozó Transfermarkt a napokban frissítette több olyan labdarúgó adatlapját, akik teljesítményükkel felhívták magukra a figyelmet a nemrég véget ért Európa-bajnokságon. Ennek következtében három magyar játékos, Schäfer András, Sallai Roland és Kleinheisler László becsült értéke is jelentősen megnövekedett a portál számításai szerint.

A Németország elleni találkozón gólt szerző és mindhárom csoportmérkőzésen hatalmas mezőnymunkát végző Schäfer (DAC) becsült piaci értéke

a kontinenstorna előtt 700 ezer euró volt, jelenleg pedig valamivel több mint a duplája, 1,5 millió euró – ez 114.3%-os növekedés.

A Franciaország ellen a mérkőzés legjobbjának választott Kleinheisler (NK Eszék) piaci értékét június elején 2 millió euróra taksálta a Transfermarkt,

a csütörtöki frissítés után ez a becsült érték már 3 millió euró.

Az Eb-n a világklasszis védők számára rengeteg problémát okozó és több veszélyt is kialakító Sallai (Freiburg)

becsült piaci értéke 13 millió euróról 16 millió euróra nőtt,

ennek következtében pedig klubcsapata legdrágább labdarúgója lett.

A többi válogatottat tekintve szintén megnőtt a becsült piaci értéke többek között a spanyol Pedrinek, az angol Declan Rice-nak és Kalvin Phillipsnek, valamint az olasz Federico Chiesának és Gianluigi Donnarummának is.

RB Leipzig: Megvan az időpont, mikor lép újra pályára Szoboszlai