A Diari D’Andorra szerint

látni azt, hogy “Magyarország rugdossa ki a labdákat és húzza az időt, mind az öt cserelehetőségét is kihasználva, ráadásul a budapesti Puskás Arénában, szinte olyan élmény lehetett a csapat számára, mint valami mennyei muzsika hallgatása”.

A portál megjegyzi, hogy bár egy vereség sem lehet soha igazán édes vagy tiszteletreméltó, de Andorra közel járt ehhez szerdán. Az elvett (ön)gól és Llovera találata pedig kis híján igazi bravúrt és “csúcsot” jelentő ponthoiz juttatta a vendégeket.

Az El Periódic kiemeli, hogy Andorra négy komoly hiányzója nélkül is versenyben tudott lenni a döntetlenért Budapesten. Ahol a magyar válogatott aggresszív és kapura törő játékával meglepte a meccs elején ellenfelét, ennek köszönhetően előnybe is került Szalai Ádám 11-esével, de a portál szerint elég árulkodó volt az első 15 perc nyomasztó hazai fölénye (94-6%) a labdabirtoklásban is. A lap szerint gyorsan kiderült, hogy a legveszélyesebb magyar fegyver a beívelés, legyen az akár szöglet vagy szabadrúgás, ami aztán Botka fejesgóljánál eredményt is hozott.

Andorra a szerző szerint a második félidő közepétől ébredt fel igazán, véget vetve a döbbenetes magyar fölénnyel a különböző mutatókban. Az ekkor már “félelem nélkül játszó” Andorra sokszor letámadta ellenfelét, sokkal több labdát szerzett és a magyar védelem hibáit kihasználva egyre többször jutott el a kapuig. “Ekkorra világossá vált, hogy a magyar játékosok visszavettek a tempóból és sokkal védekezőbbé váltak” – írja a lap, hozzátéve, hogy Llovera szépítő gólját követően be is szorult hazai pályán a házigazda a saját stadionjában, ennek ellenére Andorra előtt végül csak a mézesmadzagot húzták el, de pontot nem tudott szerezni.

A Bon Dia szerint viszont

“a VAR vett el egy pontot” Andorrától, amikor nem adták meg Fiola szabályos körülmények között esett öngólját,

miközben a magyar válogatott egy jó első és egy erősen felejthető második félidőt tudott felmutatni, a végén már “kétségbeesetten” kivagdosva a labdákat saját 16-osáról. Marco Rossi csapatáról szólva azt is leírják, hogy az angol vagy albán meccshez képest sokkal gyorsabban járatta a labdát, 2-0 után azonban talán túlságosan is visszavett, a vendégek pedig lelkesedéssel pótolni tudták “az egyértelmű és jelentős” képességbeli hátrányukat. “Bátor és ambíciózus” volt Andorra a 60. perctől fogva, de a végén nem maradt ideje a “hősies” pontszerzésre.

Elajándékoztunk 20 percet és játszottunk jó focit 70 percen át. Meg kell, hogy dicsérjem összességében a csapatomat. Ha a VAR nem adta meg a gólunkat, akkor az biztosan úgy is volt és jó döntés született. A nyári Európa-bajnokság egyik legjobb válogatottja ellen tudtunk versenyben lenni – mondta a meccs után Koldo Alvarez, az andorraiak szövetségi kapitánya.

Rossi totálisan kiakadt és szégyelli magát: “Öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok”