A hétfő délutáni edzés előtt Lovrencsics Gergő és Lang Ádám a telki edzőközpont centerpályáján válaszolt az újságírók kérdéseire.

Szép emlékek fűznek a lengyelekhez, hiszen négy évet játszottam a Lech Poznanban. Szép sikereket értünk el, bajnokságot nyertünk, az EL-csoportkörbe jutottunk. A kintlétem során jól ment a játék, gólokat lőttem és gólpasszokat jegyeztem – kezdte Lovrencsics Gergő, majd a folytatásban Lang Ádám vette át a szót, aki kérdésre válaszolva a soron következő három vb-selejtezőről ejtett szót.

Arra építhetünk, amit letettünk az asztalra ősszel. Nem szabad megelégedni ezzel, hiszen nem fog minden magától jönni. Minden fejben fog eldőlni. Rendkívül erős lengyel csapat lesz az ellenfelünk csütörtökön, de megmutattuk már a közelmúltban, ilyen erősségű riválisok ellen is szoros meccset tudunk játszani. Úgy gondolom, az aktuális napi forma határozhatja meg a mérkőzés kimenetelét.

Szeretnénk egy nagyon jó eredményt elérni, ami majd bizakodásra adhat okot a folytatást illetően.

A két védő közül a ciprusi Omonia Nicosia légiósa elmondta, mi lehet a kulcs Lewandowski semlegesítésének érdekében. Kiemelte annak a fontosságát, hogy a különböző meccsszituációkban képesek legyenek a lengyel csatár lépéseire reagálni.

Ki fogjuk elemezni, milyen speciális mozgásokat végez. Lewandowski olyan intelligenciával rendelkezik, hogy mindig jól reagál a meccsszituációkra, ezt kell nekünk is lereagálni.

Kordában kell őt tartani, valakinek mindig nyomást kell rá helyeznie.

Egy apró mozdulat vagy egy kis terület is elég neki, hogy betaláljon. Ezt szeretnénk elkerülni.

Lovrencsics kicsit erősebbnek tartja azokat az együtteseket – Törökország, Szerbia, Oroszország -, amelyekkel a Nemzetek Ligájában játszottak.

A lengyeleknek új szövetségi kapitányuk van, de a mester jól ismeri Paulo Sousát. Tudja azt, hogyan játszatta az előző csapatait. Mindenre fel fogunk készülni, több variációra is. Nem tudhatjuk, hogy három- vagy négyvédős rendszerrel fog felállni, és mit fog előhúzni. A lengyel csapat kicsit erősebb, mint a felsorolt csapatok. Főleg úgy, hogy jelen pillanatban van náluk egy Lewandowski, aki élete formájában játszik – fogalmazott a Fradi bekkje, aki a felkészülést illetően elmondta, mivel a keret jelentős része csak most érkezett meg Telkibe, eddig többnyire kiscsoportos játék szerepelt a programban, de most, hogy már a külföldön játszók is megérkeztek, előtérbe kerül a taktika és konkrétan a lengyelek elleni mérkőzés.

Lang kérdésre válaszolva a zártkapus mérkőzése hangulatát az edzőmeccsekhez hasonlította.

Szurkolók nélkül a meccsek hangulata az edzőmeccsekhez hasonlítanak. Ennek van előnye abból a szempontból, hogy az egymás közötti kommunikáció sokkal gördülékenyebb, és segíteni tudunk egymásnak. Ezt dobta az élet, ez a helyzet, ehhez kell alkalmazkodni. Tudjuk, milyen telt ház előtt játszani, ami plusz löketet is tud adni. Sajnos most ez egy ilyen helyzet, így oldjuk meg a feladatokat.

A magyar válogatott csütörtökön 20.45-től játszik a Puskás Arénában, zárt kapuk mögött a lengyel csapattal, majd három nappal később San Marino, március utolsó napján pedig Andorra vendége lesz.

Rossi: “Már játszottunk Szoboszlai nélkül, úgy is jó eredményt értünk el” – így lehet semlegesíteni Lewandowskit