Marco Rossi ebben a drámai helyzetben a szerettei mellett akart lenni, nem törődve azzal, hogy valóságos pokol van most a szülőhazájában.

Autóval jöttem Pozzuoliba bő egy héttel ezelőtt. Két nappal az eredetileg tervezett válogatott-összetartás kezdete előtt utaztam haza. Addig Budapesten voltam a lakásomban, készültem a Bulgária elleni mérkőzésre, hogy ne okozzon problémát, ha az utolsó pillanatban mégis pályára kell lépnünk – mondta a Blikk megkeresésére Rossi, aki Olaszország déli régiójának egyik legfertőzöttebb tartományában, Campaniában él a famíliájával, amely azonban a családfő hazatérése ellenére sem teljes még.

A feleségem, a lányom és én itthon vagyunk Pozzuoliban, míg Simone, a fiam, aki vízilabdázik, Szicíliában ragadt. Édesanyám pedig a torinói otthonában tartózkodik, de a családban szerencsére mindenki egészséges.

A régióban viszont rengeteg fertőzött van.

A mi városunkban nagyjából 100 ezren élnek, az emberek túlnyomó többsége betartja a szabályokat. Ám sajnos itt is vannak olyanok, akik nem viselkednek eléggé felelősen, és figyelmen kívül hagyják a szabályokat. Az utcákon a szokásosnál több rendőr van, ők vigyáznak a rendre, bár minden nagyon csendes és kihalt – tette hozzá a válogatott szövetségi kapitánya.

Jelenleg a legfontosabb az, hogy betartsuk a szakemberek utasításait, így a lehető legkevesebben betegedjenek meg.

A kapitány otthona, Pozzuoli az egyik legsúlyosabban fertőzött területen található, a vasárnap esti adatok szerint 1945 pozitív teszteredmény született és több mint 100 haláleset köthető az országrészhez.

Rossi ebben a tragikus helyzetben sem feledkezik meg a magyarokról, a munkatársairól, a labdarúgóiért is aggódik. Elmondta, tartja velük a kapcsolatot, nem csak a játékosokkal, de a stábtagokkal is, és információja szerint mindenki egészséges.

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható – kattints!