Hétfő este érkezett a hír, hogy egész Olaszországban életbe léptették a vasárnap elsőként az északi Lombardia tartományban és további 15 városban elrendelt intézkedéseket, amelyek minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet elhagyni Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő esti bejelentése szerint.

Miután egész Olaszországot karantén alá helyezték, joggal merülhetett fel az aggodalom, hogy hol tartózkodik jelenleg a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi, az MLSZ azonban megnyugtató választ adott kedd délután.

– Marco Rossi január eleje óta Magyarországon tartózkodik, egészséges, és az MLSZ minden munkatársához hasonlóan a lehető legjobbakat kívánja a jelenlegi nehéz helyzetben minden olasznak – olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség Twitter-oldalán.

Olaszországban napról napra több mint ezerrel emelkedik a diagnosztizált fertőzöttek száma, számuk meghaladta a kilencezret, a halálos áldozatok száma 463. Az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat, a tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap. Hétfő este ugyan még lejátszották a Sassuolo-Brescia mérkőzést a Serie A-ban, ám április 3-ig ez volt az utolsó találkozó, miután felfüggesztették a bajnokságot.