A koronavírus-járvány terjedése miatt hétfőn az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) április 3-ig minden sportesemény megrendezését felfüggesztette – írja az MTI.

“Minden sporttevékenységet minden szinten felfüggesztünk április 3-ig” – olvasható a CONI közleményében, amely egyúttal arra kérte az olasz kormányt, hogy ezt foglalja határozatba. A CONI azzal indokolta a döntést, hogy minden intézkedés és körülmény az egészség védelmét szolgálja, amely elsődleges prioritás mindenki számára.

A hétfő estére kiírt Sassuolo-Brescia összecsapást azonban még zárt kapuk mögött megrendezték, így április 3-ig ez volt az utolsó találkozó a Serie A-ból, amin végül 3-0-s hazai győzelem született – Francesco Caputo második gólja pedig látványosra sikeredett.

A lefújást követően a duplázó olasz támadó egy papírlapot feltartva üzent az otthonmaradó szurkolóknak: „Minden rendben lesz. Maradjatok otthon!” – olvasható a papíron.

Az új típusú koronavírus decemberben jelent meg a közép-kínai Vuhanban. Az ismert fertőzöttek száma világszerte már meghaladja a 100 ezret. Európában éppen Olaszországban terjed a leginkább, ahol hétfő délutánig 7142 fertőzöttet regisztráltak, a halálos áldozatok száma pedig 366.

Serie A, 26. forduló

Sassuolo–Brescia 3-0  (Caputo 45., 61., Boga 75.)

Caputo 1-0

Caputo 2-0

Boga 3-0