Ahogyan arról már kedden beszámoltunk, kijelölte a szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Pavel Hapal a Magyarország és Wales elleni Eb-selejtezőre készülő keretét, amiből kiderült, hogy a korábbi Vidi-kiszemelt fogja pótolni a nemrégiben visszavonuló Martin Skrtelt, továbbá három újonc is bemutatkozhat.

A sajtótájékoztatón továbbá az is kiderült, hogy a 19 200 belépőjegyből eddig 12 500-at adtak el a Magyarország elleni nagyszombati találkozóra, így könnyen elképzelhető, hogy nem lesz telt ház a szlovák szektorokban, ellenben a magyarok számára fenntartott helyekkel, ahová néhány óra alatt elfogyott az összes belépő.

A szlovák válogatott trénere hozzátette, hogy Skrtel után a télen Kínába igazoló Marek Hamsík veszi át a kapitányi karszalagot.

Láttam Marek legutóbbi meccsét,  nagyon jól ment neki a játék, fizikailag is jó állapotban volt. A magyarok kerete nem okozott számomra semmilyen meglepetést. Kiegyensúlyozott mérkőzésre számítok, Marco Rossi vezetésével ugyanis sokkal agresszívebb lett a magyar válogatott játéka. Ugyan minket tartanak esélyesebbnek, de be is kell bizonyítani, hogy jobbak vagyunk, minden a pályán fog eldőlni – fogalmazott Hapal.

Hapal elárulta, Nemec visszavonulási terveiről már voltak információi, Hubocan döntése sem lepte meg, hiszen klubcsapatában nem játszott közel egy éve, Skrtel búcsújára viszont nem számított.

Napvilágot láttak olyan spekulációk, hogy miattam vonultak vissza a játékosok, de ez nem igaz, mindannyian jól megalapozott érvek mentén döntöttek így.

Skrtellel beszéltem, elmagyarázta nekem a döntését, nem miattam hagyta itt a válogatottat idézi a sport24.sk Hapalt.