A vádlott a magyar-portugál Eb-mérkőzés kezdete előtt megütött egy másik szurkolót. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a bántalmazót gyorsított eljárásban, eredményesen állította bíróság elé – derül ki a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményéből.

A magyar férfi 2021. június 15-én a XIV. kerületi Puskás Arénában megrendezett Magyarország-Portugália Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésen nézőként vett részt. A meccs kezdete előtt, a lelátón szóváltásba keveredett egy másik magyar férfival, majd ököllel kis- és közepes erővel, többször megütötte a másik férfi arcát, aki emiatt könnyű sérüléseket szenvedett, csak a sértett társaságában tartózkodó személyek fellépése miatt hagyott fel a férfi a bántalmazással.

A Budapesti XIV. és XVI. kerületi Ügyészség a bántalmazást beismerő férfit “nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt a mai napon, gyorsított eljárás keretében, bíróság elé állította.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, és ezért őt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, és 1 évre eltiltotta a futballszövetségek által rendezett sportrendezvények látogatásától.”

Az ítélet jogerős.

A bántalmazást egy biztonsági kamera felvétele is bizonyította: