Mint ismeretes, a magyar válogatott Szalai Ádám és Nagy Ádám góljaival 2-0-ra legyőzte a finneket az utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzésen, így a magyarok csoport másodikként végeztek.

A találkozón sokak számára emlékezetes marad Kalmár Zsolt sarokkal visszapasszolt labdája, amelyet Szalai a kapu bal alsó sarkába továbbított, ezzel vezetéshez juttatta a mieinket. A lefújás után a DAC válogatott középpályása az M4 Sportnak értékelt.

– Ösztönből jött, de nagyon örülök, hogy így sikerült – elevenítette fel a gólpasszát Kalmár Zsolt az M4 Sportnak. – Szalai Ádám nagyon jól fordult le a védőjéről, és nagyszerű gólt szereztünk, gratulálok a csapatnak, nagyszerű mérkőzést játszottunk. Próbáltuk ugyanazt a játékot játszani, mint az elején. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy ugyanúgy lepressingeljük őket, a cserék is nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe.

Nagyon fontos három pontot szereztünk, hiszen a görögök kikaptak, és másodikok vagyunk.

Kalmár a riporter kérdésre arra is kitért, honnan ered a játékosok önbizalma.

Egész mérkőzésen pressingeltünk, azért a talaj sem volt olyan megfelelő, hiszen nagyon mély volt, így nehezen lehetett kitámasztani, és így jobban elfáradtunk. Mindent beleadtunk és a mérkőzésen nagyon jól játszottunk.

Végül a csapat Nemzetek Ligája-szereplését értékelte.

Nagyon sok olyan meccset veszítettünk el, vagy pontokat hullajtottunk el Észtországban, Görögországban.

 

Meg lehetett volna az első hely, de ha ezen az úton továbbmegyünk, akkor az Eb-selejtezőn ott tudunk lenni az elején.

Dzsudzsák a válogatottról: Hosszú idő után nem tudtam, mivel kell motiválni a csapatot