A Sito Rivera vezette magyar futsalválogatott két héttel ezelőtt nagy csatában 2-1-re legyőzte a lengyeleket Miskolcon az Eb-selejtező playoff első meccsén, így minimális előnnyel várja a kedd délutáni visszavágót. A magyar válogatott játékosai a szeptember 12-i összecsapást követően egy hét pihenőt kaptak, és múlt kedd óta készülnek ismét együtt a selejtező sorozat utolsó összecsapására. Az elmúlt egy hétben a napi edzések mellett egy gyakorlómérkőzést is játszott a csapat a Szigetszentmiklóson ellen, vasárnap délután pedig Varsó és Szczecin érintésével elutazott az észak-lengyelországi Koszalinba, a mérkőzés helyszínére.

A szervezők tájékoztatása szerint a város 3000 férőhelyes csarnokába elővételben elkelt az összes jegy, így telt ház előtt, várhatóan remek hangulatú meccsen dől el az Európa-bajnoki részvétel. A találkozóra készülő magyar keretben egyetlen változás történt, a visszavágón az első meccset eltiltás miatt kihagyó Németh Péterre is számíthat a szakmai stáb.

– Optimista vagyok, mert meggyőződésem, hogy ha jól játszunk, akkor jobb csapatunk van, mint a lengyeleknek – mondta az mlsz.hu-nak a hétfő délelőtti edzésen Sito Rivera szövetségi kapitány. – Egygólos előnyben kezdjük meg a mérkőzést, amelyen azonban nem az előny tartása lesz a legfontosabb célunk, hanem az, hogy gólokat szerezzünk. Úgy gondolom, ha sikerül idegenben is kétszer betalálni, akkor meglesz a továbbjutás, mert négy gólt várhatóan nem tudnak szerezni ellenünk a házigazdák. A miskolci mérkőzésen sok helyzetet kihagytunk, de a lengyeleknek is voltak jó periódusaik, arra számítok, hogy a visszavágón agresszívak lesznek, sokat fognak lőni, de ha a védekezésünk rendben lesz, akkor megfelelő eredményt érhetünk el.

A magyar játékosok az év legfontosabb meccseként tekintenek az összecsapásra, és ennek megfelelően készültek az elmúlt napokban.

– A keretből mindenki átérzi a mérkőzés súlyát, a válogatott és a játékosok egyéni karrierje szempontjából is óriási dolog lenne ismét kijutni az Európa-bajnokságra – fogalmazott Dróth Zoltán, a válogatott leggólerősebb játékosa. – Nehéz meccs vár ránk, a lengyelek minden bizonnyal megpróbálnak az első pillanattól kezdve nyomást gyakorolni a kapunkra, de abban bízhatunk, hogy ezzel előttünk is nyílik majd terület a kontrákra. Utólag kicsit sajnálhatjuk, hogy csak egygólos előnyt sikerült szereznünk az első meccsen, de a csapat van annyira erős, hogy idegenben is nyerni tudjon. Ehhez viszont gólt, gólokat kell szereznünk, lehetőleg a mérkőzés minél korábbi szakaszában. Örülünk, hogy telt ház előtt játszhatunk, ez nemcsak a lengyeleket segíti majd, vendégként is jobb ilyen mérkőzéseken pályára lépni.

A keddi mérkőzés 18.30-kor kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.