Magyar értékelések a szerdai, müncheni Eb-csoportmeccs (2-2) lefújását követően a kamerák előtt.

Schäfer András:

Úgy gondolom, hogy ennél többet érdemelt volna a csapat, mindhárom meccsünkön nagyon jól küzdöttünk, nagyon rossz érzés így kiesni. Ha 15 percet levonunk a két meccsből, akkor öt pontunk van, nagyon nehéz most bármit is mondani.

Le a kalappal a srácok és a szurkolók előtt, nagyon büszke vagyok az egész csapatra! Sajnos most nem volt mellettünk a szerencse, a végén az a lövés kétszer is megpattant. Megbeszéltük a szünetben, hogy ötven percig az életünkért fogunk küzdeni és futni, sajnos a végén nem volt mellettünk a szerencse, de ilyen az élet. Remélem, a vb-selejtezőkön visszaadja nekünk azt, amit most elvett.

Sallai Roland:Nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani, másrészt kicsit csalódottak, hogy befejeződik számunkra az Európa-bajnokság, de azt gondolom, megmutattuk, hogy a jövőben az összes nagyobb nevű válogatottnak számolnia kell velünk, ugyanis erőn felül teljesítettünk. Nagyon jó úton haladunk, hiszen az elit válogatottakkal szemben is helyt tudtunk állni, sőt, meg tudtuk őket szorongatni. A gólpasszomhoz kellett Szalai Ádi is, hogy befejelje, de a csapatot kell most fókuszba helyezni, le a kalappal mindenki előtt ezért a három mérkőzésért.

Botka Endre:Nem volt benne a mérkőzésben, hogy gólt tudnak szerezni, hiszen nagyon kompaktak voltunk, nem találták a helyeket közöttünk.

Sajnálatos, hogy megint egy megpattanós, négy emberen átmenős gólt kaptunk, pedig azt éreztem a végén, hogy pánikoltak.

A mérkőzés előtt sokan aláírták volna ezt a döntetlent annak ellenére, hogy nem ér továbbjutást, mi viszont úgy jöttünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk, nagyon tudatosan játszottunk, de sajnos ez lett a vége.

Gulácsi Péter:Ha nem pattan meg, lehet, hogy megvan…Ebben a pillanatban nehéz szavakat találni, nagyon közel voltunk valami különlegeshez. Centimétereken múlott, ilyenkor az ember csalódott. Nyomás alatt játszottunk, de nem volt annyi helyzetük a németeknek, beadásokkal próbálkoztak. Óriási erő van a csapatban, amit ismét bizonyítottunk. Az első meccs előtt elhatároztuk, hogy nem beszélünk az ellenfeleinkről, csak magunkkal foglalkozunk. Meccsről meccsre fejlődni tudtunk és játékban is előreléptünk, talán a mostani volt a legjobb mérkőzésünk. Megérdemeltük volna a továbbjutást. A következő célunk az, hogy kiharcoljuk a világbajnoki részvételt. (Forrás: M4 Sport)

Foci Eb: Érthetetlen német továbbjutás, kínos happy end – szalagcímek a német-magyar után