A sikeres Európa-bajnoki szereplés után bő egy évvel a mélypontra jutott Bernd Storck megítélése: talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a többség szerint most mennie kellene, a szurkolók gyakorlatilag el is búcsúztatták a Feröer elleni meccsen, a helyzete azonban mégsem ennyire egyszerű.

Pontosabban annak tűnik, csak éppen ellentétes előjellel: emlékezzünk arra, mit mondott Csányi Sándor az ő személyéről és sorsáról bő egy éve. Mondandójának a lényege az volt, hogy a német szövetségi kapitány akkor is marad, ha nem jutunk ki a világbajnokságra, bármilyen csoport végeredmény esetén is.

Idézzük fel Csányi szavait, amit az MTVA-nak mondott még tavaly:

“A bármilyen csoportvégeredmény” kifejezésnek ráadásul most aktualitása is van, hiszen erre a selejtező-sorozatra nem lehetünk büszkék: a realitást elértük ugyan a 3. hely megszerzésével, de annak mikéntjével elégedetlenek sokan: 14 ponttal szereztünk kevesebbet, mint a második Svájc, a két előttünk zárt csapat ellen egy pontot sem szereztünk, miközben a tőlünk gyengébbek ellen pontokat veszítettünk, és gyakorlatilag a sorozat egyharmada után kiszálltunk a versenyből a továbbjutást illetően.

Storck és a válogatott kapcsolatában egyébként volt már egy mélypont az andorrai vereség után, de Csányi akkor is is kitartott mellette, mondván, jár neki egy második esély.

Hiába veszi tehát most is mindenki biztosra Storck távozását, Csányi egy évvel ezelőtti szavait vegyük egyelőre iránymutatónak: e szerint azért benne van a pakliban a másik forgatókönyv is, vagyis hogy akkor is marad, ha nem jutunk ki a vb-re. Ebből következtethetünk például arra is, hogy ez vélhetően a szerződésében is benne van, és sokba kerülhet felállítani.

Maradjon Storck? Szavazz!

NÉPÍTÉLET. A kérdés egyszerű, szavazz!

Közzétette: csakfoci.hu – 2017. október 11.