A korábban a felcsúti Pancho Arénát a világ elsőszámú luxusstadionjának megválasztó footballstopten.com vállalkozott arra, hogy összegyűjtse az Európa-bajnokság szerintük „10 legrosszabb csapatát”.

A listán olyan válogatottak kaptak helyet, mint a korábbi Eb-ezüstérmes Csehország, a Zlatan Ibrahimovic fémjelezte svéd válogatott, Törökország, Szlovákia, Románia, vagy épp az selejtezőcsoportunkat megnyerő Észak-Írország. Érdekesség, hogy az első Eb-jére készülő csoportellenfelünk, Izland nem szerepel a gyűjtésben.

A magyar válogatott a válogatás szerint a második legkisebb játékerőt képviselő gárda lehet majd a kontinenstornán, mögénk egyetlen csapatot, az albánt helyezte a szerző. Aki ezt írta Bernd Storck csapatáról:

“Eléggé gondban lehetsz, ha a legjobb játékosod a korábban a West Bromwich Albionban is futballozó középpályás, Gera Zoltán. Az egykori nagy magyar válogatottnak csak az árnyéka a mostani csapat, de így is ki tudott jutni az Eb-re – 1972 után először. Abban az évben az elődöntőig jutottak a magyarok, de most erre kevesen számítanak. Bekerültek az egyik legkönnyebb csoportba, Portugália, Izland és Ausztria mellé, de a továbbjutás szinte lehetetlennek látszik a számukra még innen is” – fogalmaztak nem túl pozitívan.

 A footballstopten.com TOP 10-es listája:

1. Albánia
2. MAGYARORSZÁG
3. Románia
4. Észak-Írország
5. Ukrajna
6. Írország
7. Szlovákia
8. Törökország
9. Svédország
10. Csehország